StoryEditorOCM
ŠibenikSastanak Stožera civilne zaštite Grada Šibenika

Pripravnost na visokoj razini: Noćas se očekuje dugotrajna borba s vatrom; Požarom je obuhvaćeno oko 300 hektara površine, no nisu zahvaćeni stambeni objekti te za sada nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva

Piše šibenski.hr
28. srpnja 2019. - 01:19

U Uredu gradonačelnika večeras je u 22 sata održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Šibenika zbog opasnosti od požara koji je izbio na području Dubrave te se, potpomognut vjetrom, širi u nekoliko pravaca. Požarom je obuhvaćeno oko 300 ha površine, no nisu zahvaćeni stambeni objekti te za sada nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva.

Na sastanku Stožera izložene su informacije o trenutnom stanju na terenu te su dogovorene mjere pripravnosti i daljnje operativne radnje, budući da se vremenske prilike koje pogoduju širenju požara, očekuju do daljnjega.

Na terenu je trenutno oko 200 ljudi, vatrogasaca šibenske Javne vatrogasne postrojbe, DVD-ova, Hrvatske vojske, Državnih intervencijskih postrojbi iz Zadra i Splita te Vatrogasnih zajednica Splitsko- dalmatinske i Zadarske županije.

Tridesetak djelatnika PU Šibensko-kninske patrolira na terenu, te se očekuje i pomoć iz Splitsko- dalmatinske PU.

Noćas se očekuje dugotrajna borba s vatrom, no stupanj pripravnosti je na visokoj razini.

Večerašnjem sastanku je, uz načelnika Stožera Danijela Miletu, nazočio i gradonačelnik Željko Burić.

24. travanj 2024 14:30