StoryEditorOCM
ŠibenikHrvatska narodna banka odobrila

Pripajanje Jadranske banke HPB-u provest će se  do 1. travnja  u skladu s ugovorom kojeg su potpisali

6. ožujka 2019. - 19:02

Hrvatska poštanska banka (HPB) u srijedu je objavilo da je Hrvatska narodna banka (HNB) odobrila toj banci pripajanje Jadranske banke, najavljujući kako će se to pripajanje provesti do početka travnja ove godine. 

Središnja je banka ranije danas objavila da je Savjet HNB-a na današnjoj sjednici odobrio pripajanje Jadranske banke HPB-u. 
Iz HPB-a u priopćenju najavljuju da će se pripajanje provesti do 1. travnja 2019. godine u skladu s ugovorom koji su potpisale HPB i Jadranska banka.

"Pripajanje Jadranske banke HPB-u rezultirat će pozitivnim učincima kroz tržišnu efikasnost i uštedu troškova te povećanja broja klijenata i kanala distribucije. HPB u Šibeniku otvara jedan od svojih najvećih regionalnih centara iz kojeg će voditi poslovanje u Šibensko-kninskoj županiji i nastaviti jačanje pozicije u Dalmaciji", ističu iz HPB-a. Inače, HPB i Jadranska banka su ugovor o pripajanju sklopili 12. veljače.

HPB je početkom srpnja prošle godine s Državnom agencijom za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) potpisao ugovor o kupnji odnosno prodaji 4,75 milijuna dionica Jadranske banke, čime je HPB postao jedini vlasnik Jadranske banke, čije je sjedište u Šibeniku. 

Predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić tom je prigodom poručio da im je ta kupnja značajna zbog tržišta u Dalmaciji gdje žele biti jače prisutni, ali i da dokažu da osim organskog rasta mogu rasti i akvizicijama. 

05. svibanj 2024 17:26