StoryEditorOCM
Šibenikprevencija kriminaliteta

Primanje za bivšeg i sadašnjeg: Gradonačelnik Burić otkrio što očekuje od novog šefa policije

Piše Šibenski.hr
27. rujna 2022. - 13:40

U povodu preuzimanja nove dužnosti šibenski gradonačelnik Željko Burić sa svojim suradnicima primio je danas novog načelnika Policijske uprave Šibensko-kninske Sandra Santinija koji je na toj funkciji zamijenio Ivicu Kostanića.

Dosadašnjem načelniku Kostaniću, koji je imenovan zamjenikom načelnika PU Šibensko-kninske, gradonačelnik Burić se zahvalio na iznimno dobroj suradnji, za kakvu vjeruje da će biti i s novim načelnikom Santinijem.

„Šibensko-kninska županija je tijekom vaših 14 godina koliko ste bili na čelu policijske uprave bila mirna i sigurna sredina, što možemo zahvaliti i vašem znanju i radu. Ništa manje ne očekujem i od novog načelnika koji je već dugo godina u policijskom sektoru i koji razumije sve probleme s kojima se nosi naš grad, ali i cijela županija“, poručio je gradonačelnik Burić.

Načelnik Santini predstavio je okvirno svoj program u budućem mandatu, a naglasak će biti na prevenciji kriminaliteta. Na sastanku je istaknuto kako će se u tu svrhu češće održavati sastanci Vijeća za prevenciju.

Inače, Sandro Santini bio je dugogodišnji zamjenik dosadašnjeg načelnika šibensko-kninske policije Ivice Kostanića. Santini je po struci diplomirani pravnik, a prije policijske karijere imao je zapaženu sportsku karijeru kao jedan od najboljih šibenskih vaterpolista.

27. siječanj 2023 21:13