StoryEditorOCM
ŠibenikŠIBENČANI UZ SVOGA BARBU

Prijateljica obitelji kapetana Dina Miškića poziva na molitvu za pronalazak posade broda 'Bourbon Rhode'; 'Misa je danas u 18 sati u crkvi sv. Jeronima na Meterizama, oni koji ne mogu doći neka se pomole ma gdje bili'

4. listopada 2019. - 15:23

Dragi prijatelji, danas u 18 sati će se u crkvi sv. Jeronima na Meterizama u Šibeniku održati misa za pronalazak našeg kapetana, njegove posade i nažalost za one koji vise nisu s nama. Molimo vas da se udružimo u molitvi. Oni koji ne mogu doći neka se pomole ma gdje bili! Hvala vam od srca!

Poruka je to koju je u Facebook grupi "Bourbon Rhode Rescue", osnovanoj kako bi se izmijenjivale informacije o akciji spašavanja pomoraca s broda Bourboun Rhode, koji je potonuo na Atlantiku prije osam dana. Poslala ju je Maja Sulje, prijateljica obitelji kapetana Dina Miškića.

Šibenčanin iz sata u sat prati akciju spašavanja 'Bourbon Rhodea' i zahvaljuje svim brodovima i posadama koji sudjeluju: Nevjerojatni ste što ne odustajete od naših prijatelja!

Obitelj i prijatelji kapetana Miškića, usprkos svemu, vjeruju da će akcija spašavanja dati rezultate i da će se Dino i preostalih šest nestalih mornara pronaći živi. Podsjetimo, troje Ukrajinaca s broda su pronađeni živi u splavi, a četvero je pomoraca preminulo.

Transkript posljednje komunikacije hrvatskog kapetana: 'Tonemo, valovi su visoki 10 metara, nemoguće je lansirati splavove'; Kompanija im odgovorila tek sat kasnije, nakon trećeg poziva u pomoć!?

 

20. travanj 2024 18:37