StoryEditorOCM
ŠibenikAglomeracija

Pri kraju su radovi na kapitalnom šibenskom projektu. Evo gdje će građani morati još malo istrpjeti buku strojeva

Piše šibenski.hr
12. lipnja 2021. - 17:07

Pri samom su kraju radovi na velikom šibenskomprojektu Aglomeracija, odnosno gradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže-

- Tako je na Brodarici, sjeverno od Jadranske magistrale, završeno više od 99 posto planiranih radova. Ovih dana se asfaltira Rešačka ulica. Ostalo je još otvoreno gradilište na području Bilog Briga, gdje je do kraja ostalo za položiti oko 100 metara instalacija te radovi asfaltiranja i uređenja ulica. Svi radovi će završiti početkom srpnja- kazala je Anita Vlaić,iz šibenskog Vodovoda i odvodnje koji je je nositelj projekta Agomeracija.

Prema njezinim riječima, na Brodarici, južno od Jadranske magistrale, završeni su svi građevinski radovi uključujući i radove na četiri crpne stanice.

- Na otoku Krapnju je u tijeku uređenje ulica i njihovo vraćanje u prvobitno stanje, te završni radovi na dvije otočne crpne stanice. Svi radovi na Krapnju će završiti kroz nekoliko dana-veli Vlaić.

Na području naselja Jadrtovac izgrađena je kanalizacijska i rekonstruirana vodoopskrbna mreža ukupne duljine oko 9,3 kilometra s kućnim priključcima te izgrađena nova crpna stanica. Na novu mrežu spojena su 163 objekta, a vrijednost investicije u Jadrtovcu iznosi 20,7 milijuna kuna.

- Svi radovi su završeni u siječnju ove godine, a obavljen je i tehnički pregled sustava- kaže glasnogovornica Vodovoda i odvodnje.

Kako se doznaje iz šibenske komunalne tvrtke, na području Zablaća su završeni svi radovi na gradnji i rekonstrukciji ukupno 14.738 metara kanalizacijske i vodovodne mreže. Instalirano je 9.242 metara fekalnog kolektora i 5.496 metara vodovodne mreže,s 328 kanalizacijskih i 453 vodovodna kućna priključka. Asfaltirano je 34.000 metara četvornih ulica i drugih javnih prostora.

- Do završetka svih radova na ovom području preostaju završni radovi na pet crpnih stanica koji neće utjecati na odvijanje prometa i svakodnevni život građana. Vrijednost izvedenih radova u sklopu ove komponenta je oko 45 milijuna kuna- isitiče Vlaić.

Na području grada Šibenika, od ukupno predviđenih 11.837 metara ostalo je završiti još 200 metara iskopa u Ulici Nikole Tesle, položiti instalacije, kućne priključke i urediti odvodnju. Planirano je da svi radovi u ovoj ulici završe do rujna.

- Prošlu subotu za promet je otvorena Ulica Matije Gupca i Ulica I. G. Kovačića u kojoj je još preostalo samo završno čišćenje fuga i kamena- zaključila je Vlaić.

25. travanj 2024 09:40