StoryEditor
ŠibenikZgrada u Mandalini

Pri kraju građevinski radovi na Trokutu: U tijeku je izgradnja pristupne ceste

Piše šibenski.hr
3. lipnja 2020. - 08:54
Radovi na izgradnji pristupne ceste za centar Trokut u MandaliniGrad Šibenik

Bliži se kraju realizacija građevinskih radova na projektu Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, a u tijeku je i opremanje prostora namještajem vrijednim 785.197 kuna bez PDV-a koje će biti provedeno do 3. srpnja 2020. godine, doznaje se u šibenskoj Gradskoj upravi.

Uskoro će biti pokrenut i postupak javne nabave za visoko sofisticiranu računalnu i informatičku opremu procijenjene vrijednosti 1.822.454 kuna. Krajem ovog tjedna bit će objavljen i Poziv za iskaz interesa za zakup poslovnog prostora u Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut na koji će se moći javiti zainteresirani poduzetnici, pretežito iz IT sektora.

U sklopu Centra budućim korisnicima bit će na raspolaganju ukupno 28 funkcionalnih jedinica s osiguranim uvjetima za optimizaciju rada, a između ostalog, imat će na raspolaganju urede, sobu za sastanke, kao i prostore za održavanje konferencija, seminara i slično. Korisnici će moći koristiti i Fab lab radionicu, kao i svu računalnu i informatičku oprema koja će biti nabavljena. U to spadaju 3D printeri, 3D skeneri, naočale proširene stvarnosti, razna testna oprema i računali programi.

Ovih dana započeli su i radovi na uređenju pristupne prometnice do Centra Trokut duljine 264 metra, a rok za njezin dovršetak je mjesec dana. Rekonstrukcija dijela ceste u Mandalini, koja vodi od Ulice Velimira Škorpika do dijela iznad sjedišta Policijske uprave šibensko-kninske i koja se nastavlja na nedavno obnovljenu prometnicu, vrijedna je 1.103.145 kuna, a izvođač je TEC GRADNJA d.o.o.

Inače, Centar za poduzetništvo i nove tehnologije ''Trokut'' projekt je za koji je Grad Šibenik osigurao 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Europske unije „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020." te ostatak financirao vlastitim sredstvima. Riječ je o novom poduzetničkom sjecištu grada Šibenika na dvije tisuće kvadratnih metara, namijenjenom prvenstveno malim i mikro poduzetnicima u IT industriji, kao i edukaciji svih dobnih skupinama informatičkim vještinama.

item - id = 1024463
related id = 0 -> 1126028
related id = 1 -> 1126021
23. rujan 2021 22:13