StoryEditorOCM
ŠibenikGotovo s poplavama

Premještanje trase kanalizacije označava početak preuređenja Poljane

28. prosinca 2016. - 16:09

Sredinom siječnja poduzeće "Vodovod i odvodnja" započinje radove na uklanjanju kanalizacijske cijevi dijagonalno postavljene ispod šibenske Poljane, što označava i početak opsežnih zahvata na preuređenju glavnog gradskog trga najavljenih za 2017., priopćeno je iz gradske uprave.
Prema riječima direktora "Vodovoda" Mihe Mioča, ti su tromjesečni radovi dio mega projekta aglomeracije Šibenik, a prednost je data Poljani i glavnoj Ulici kralja Zvonimira kako više ne bi bilo smetnji otvaranju velikog gradilišta u srcu Šibenika. 
Premještanje kanalizacijske trase počet će od Miminca nasuprot kazališta, nastaviti se uza zgradu gradske uprave (Krešimirov dom) do kuće Šupuk, potom u pravcu stare pošte, te će se na sredini Perivoja R. Visianija prespojiti na novi cjevovod, postavljen u sklopu izgradnje kolektorske trase prije nekoliko godina. Kako je istaknutio, s ovim će se poboljšati odvodnja oborinskih voda s glavne prometnice, Ulice kralja Zvonimira i riješiti dosadašnji problemi s njenim poplavljivanjem za jačih kiša.
Zahvat u iznosu od 1,86 kuna bez PDV-a zajednički financiraju Grad Šibenik i "Vodovod", a za njegova trajanja bit će uvedena privremena prometna regulacija. Kako obećava Mioč, promet ostaje dvosmjeran i bit će što manje ometan radovima.
-Poljana je strateški projekt Grada Šibenika i traži koordiniran rad gradskih tvrtki, da je vratimo Šibenčanima kao središnji gradski trg. Ovo je svakako, početak prve etape uređenja Poljane kao funkcionalnog trga kakav i priliči centru grada u punom razvojnom zamahu poput Šibenika, izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

24. travanj 2024 20:54