StoryEditorOCM
ŠibenikU subotu u 76. godini

Preminuo Ante Pulić

11. studenog 2018. - 10:08

U 76. godini života jutros je u Šibeniku preminuo prof. Ante Pulić, dugogodišnji ravnatelj šibenskog kazališta i direktor MDF-a. Po tim funkcijama u javnosti je najviše poznat, a tijekom karijere također je bio gimnazijski profesor, te ravnatelj Informativnog centra. Tijekom 90-tih neko je vrijeme radio i kao knjižničar u OŠ Fausta Vrančića, a prije definitivnog povratka u Kazalište i na MDF, odakle je otišao u mirovinu, bio je i direktor "Šibenskog lista".

"Jutros sam primio tužnu vijest da nas je napustio naš prof. Ante Pulić. Počivao u miru prijatelju i hvala ti za sve, pogotovo u mojim kazališnim i festivalskim počecima", napisao je na svom Facebooku producent šibenskog kazališta Željko Koloper Keke. Zanimljivo, Pulić je na svojoj velikoj ljubavi, Međunarodnom dječjem festivalu, počeo raditi još kao mladac, na poslovima pomoćnog radnika u službi poznatoj kao "kičmatrans".


-To je bio moj prvi posao na Festivalu. Tada nismo imali fiksne tribine nego stolice koje su se premještale iz pozornice na pozornicu, a nas koji smo ih prenašali kasnije ih prozvali kičmatrans. Moja djeca su posjećivala Međunarodni dječji festival, a sada ga posjećuju i moji unuci. Važno mi je što se tradicija održala u našoj obitelji, kazao je Ante Pulić u razgovoru objavljenom prije nekoliko godina.

20. travanj 2024 13:50