StoryEditorOCM
ŠibenikVeliki interes

Poznate cijene karata za Jadriju i Martinsku: evo koliko puta dnevno će brodovi isplovljavati prema kupalištima

Piše Šibenski.hr
11. svibnja 2022. - 13:56

Grad Šibenik objavio je Poziv na dostavu ponuda za nabavu usluge brodskog prijevoza putnika kružnom brodskom linijom Šibenik – Martinska te linijom Šibenik – Jadrija.

Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu.

Zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, s naglaskom na javni prijevoz, glavni su razlozi ponovne uspostave brodske linije, koja se pokazala i kao odlična nadopuna turističkoj ponudi.

Usluga brodskog prijevoza putnika vršit će se  u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna 2022. godine. Kružna brodska linija plovit će na relaciji: Mandalina – Šibenik  – Martinska – Šibenik  – Mandalina, a brodska linija Šibenik – Jadrija plovit će na relaciji: Šibenik – Jadrija – Šibenik

Definirane su i cijene karata koje će iznositi 10 kn za kartu u jednom smjeru, 15 kn za povratnu kartu za relaciju Mandalina – Šibenik - Martinska.

Brodska linija Šibenik – Jadrija ima definiranu cijenu od 12 kn za kartu u jednom smjeru, dok cijena povratne karte iznosi 20 kn.

Prijevoz putnika obavljat će se sedam puta dnevno (polazak – povratak) na liniji Šibenik - Martinska, a na liniji Šibenik – Jadrija devet puta (polazak – povratak) od 1. srpnja do 31. kolovoza te od 15. do 30. lipnja i od 1. do 15. rujna sedam puta.

Provedeno je i Javno savjetovanje u kojem je prihvaćen prijedlog građana da se doda linija u 7 sati koja će ploviti u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza. Djeci do 6 godina starosti osiguran je besplatan prijevoz.

19. travanj 2024 05:02