StoryEditorOCM
ŠibenikIndijci na Podima?

Poznati šibenski meštar pohvalio strane radnike iz Indije i Nepala, a naše nazvao ‘linčinama‘

Piše Ivo Mikuličin
22. veljače 2024. - 12:50

Indijci će relativno brzo dobiti posao na Podima! Ne, to nije napuhani senzacionalistički balon, već ozbiljna informacija, koja govori da bi više od 60 radnika iz te mnogoljudne azijske zemlje moglo uskoro stići u, očito, sve atraktivniju šibensku gospodarsku zonu.

Vijest nije nimalo iznenadila Vedrana Armelina, šibenskog strojarskog meštra, koji je kao zaposlenik splitskog "Brodospasa" obišao gotovo cijeli svijet, a koji rado ističe detalje vezane za Indijce.

– Teško je, u nedostatku radne snage i kraj naših linčina, zaustaviti priljev stranih radnika u Hrvatsku, pa tako i u Šibensko-kninskoj županiji. Moje iskustvo govori da su Nepalci vrijedni radnici, te miran i civiliziran narod. No, kad je riječ o industrijskim poslovima uvijek bih prednost dao Indijcima, kod kojih je razvijenija tehnička kultura – objašnjavao nam je Armelin, koji se kao umirovljenik usidrio na Jadriji, koja ima status šibenske gradske četvrti.

O vrlo skorom dolasku Indijaca govori i, doduše, neslužbena informacija kako bi se za potrebe njihova zapošljavanja na Podima izgradila cijela nova stambena zgrada.

 

02. svibanj 2024 12:31