StoryEditorOCM
ŠibenikRok do 22. svibnja

Poziv prijaviteljima za ažuriranje programa javnih potreba Grada Šibenika u 2020. godini

Piše šibenski.hr
19. svibnja 2020. - 10:08

Grad Šibenik je početkom godine raspisao Javni natječaj za financiranje programa/projekata javnih potreba Grada Šibenika za 2020. godinu. Odluka o financiranju projekata nije donesena obzirom na izmijenjene uvjete djelovanja udruga sukladno odlukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Budući da je u tijeku postupna normalizacija života i HZJZ je donio preporuke za održavanje kulturnih aktivnosti stekli su se uvjeti da Grad Šibenik nastavi s natječajem, ali uz nužne izmjene. Udrugama su poslani pozivi da programe prilagode preporukama HZJZ-a.

Osim mjerama protuepidemijske zaštite, programe je potrebno prilagoditi i očekivanim promjenama načina života i gospodarskim kretanjima. Preferirat će se projekti i aktivnosti na području grada Šibenika, uz korištenje multimedije, interneta i društvenih mreža. Preporučuje se izbjegavanje nepotrebnih putovanja i stranih gostovanja. Planovi bi trebali biti fleksibilni u smislu promjene termina ili načina izvedbe, ako okolnosti to budu nalagale. Događanja tijekom turističke sezone moraju biti planirana racionalno i realno, u skladu s očekivanjima. S obzirom na novonastalu situaciju, realno je očekivati otkazivanje velikih koncerata, nastupe stranih izvođača i međunarodnih festivala, kao i smanjene prihode od prodaje ulaznica i turističkih pristojbi. Sva raspoloživa sredstva Grad Šibenik će uložiti u očuvanje domaće baštine i kulturne scene.

- Cilj nam je da se očuvaju tradicionalni programi i osigura kontinuitet djelovanja udruga, makar u skromnijoj produkciji i intimnijem formatu. Osim na kulturna događanja, novonastala situacija utjecat će na rad udruga tehničke kulture i razvoja civilnog sektora, stoga su i njima poslani pozivi za revizijom programa i prilagodbom novonastaloj situaciji. Rok za dostavu izmjena i dopuna programa prijaviteljima koji su aplicirali na „Javni natječaj za financiranje programa/projekata javnih potreba Grada Šibenika za 2020. godinu“ je petak, 22. svibnja 2020. godine, poruka je iz gradske uprave.

23. travanj 2024 17:21