StoryEditor
ŠibenikŠibenik

Povećan broj studentskih stipendija: želite li biti među 46 sretnika koji će primati 700 kuna mjesečno, javite se u roku od 15 dana

Piše Šibenski.hr
20. studenog 2018. - 15:55

Objavljen je natječaj za dodjelu studentskih stipendija Grada Šibenika, a ukupno 46 stipendija u visini od 700 kuna mjesečno bit će raspoređena u kategorijama za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija.

Studentima prve godine preddiplomskih studija bit će dodijeljeno ukupno 20 stipendija, studentima prve godine diplomskih studija 12, a za studente viših godina studija predviđeno je 14 stipendija.

„Grad Šibenik ove godine dodijelit će 11 stipendija više u odnosu na prošlu godinu. Ova odluka dio je paketa mjera koje u idućoj proračunskoj godini namjeravamo usmjeriti u obrazovanje, djecu i mlade u Šibeniku. Vjerujemo kako će one postići značajan efekt na velik broj građana i obitelji te da će pridonijeti daljnjem poboljšanju kvalitete i standarda života u našem gradu.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Kriteriji za ostvarenje stipendija su uspjeh u prethodnom obrazovanju, socijalni status, te status djeteta poginulog branitelja Domovinskog rata, a propisni su Pravilnikom o uvjetima i kriterijima stipendiranja studenata Grada Šibenika. Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu studentskih stipendija imaju studenti koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska, a koji ispunjavaju uvjete propisane natječajem.

Stipendije će biti isplaćivane za razdoblje od 1. listopada 2018. godine do 30. rujna 2019. godine.

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Grad Šibenik, Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, Šibenik. Obrazac prijave može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Šibenika ili na službenoj internetskoj stranici Grada Šibenika: www.sibenik.hr.

Prijave na natječaj podnose se u roku od 15 dana od dana objave.

 

 

12. svibanj 2021 16:04