StoryEditor
Šibenikvrijedan projekt

Potpisan ugovor o radovima na uređenju Ulice branitelja Domovinskog rata na Vidicima, Grad će izdvojiti više od milijun kuna

Piše Šibenski.hr
16. travnja 2021. - 13:49
Svečano potpisivanje ugovora za Ulicu branitelja Domovinskog rata vrijednog više od 1,1 milijun kunaGrad Šibenik

Ugovor o radovima na uređenju Ulice branitelja Domovinskog rata u gradskoj četvrti Vidici potpisali su danas gradonačelnik Željko Burić i odabrani izvođač radova, direktor tvrtke TEC gradnja Antonijo Svirčić.

- Potpisom ovog ugovora počinjemo rješavati ogromne probleme koje ima ova velika gradska četvrt. Uređenjem ove ulice uvest će se red u promet u mirovanju i kretanju, ali i dodatno podignuti razina komunalne opremljenosti i uređenosti ovog područja. Slijedi nam rješavanje parkirališnog prostora na tzv. tri trake koji je u pravnoj proceduri i ide svojim tijekom, a s oba ova projekta pokazujemo da sustavno donosimo rješenja za naše gradske četvrti -  kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Projektnim rješenjem predviđeno je da se Ulica branitelja Domovinskog rata, koja je slijepa ulica i završava kod osnovne škole Vidici, probije prema crkvi sv. Petra i dobije izlaz na Ulicu 8. dalmatinske udarne brigade.

- Nakon uređenja ova će ulica postati jednosmjerna te će stanari dobiti označena parkirališna mjesta i daleko veću sigurnost prometa, a time i kvalitetu života - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Predsjednik gradske četvrti Vidici Marijo Bajić zahvalio se gradskoj upravi na suradnji i prepoznavanju potreba gradske četvrti Vidici, dok je direktor tvrtke TEC gradnja Antonijo Svirčić istaknuo kako će radovima pristupiti u što skorije vrijeme.

Vrijednost ugovora iznosi 1.136.875,92 kuna bez PDV-a, a predviđeni rok završetka je 90 dana od uvođenja u posao.

image
Grad Šibenik
08. svibanj 2021 11:55