StoryEditorOCM
ŠibenikMinistar Štromar u obilasku POS-a

Poticajna stambena izgradnja nakon Šubićevca ide dalje, sa 150 novih stanova na Meterizama

Piše Šibenski.hr
25. svibnja 2018. - 16:59


Gradonačelnik Željko Burić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i zamjenik direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Krešimir Žunić danas su obišli višestambenu zgradu POS-a na lokaciji Šubićevac u Šibeniku. Dvije stambene zgrade s ukupno 148 stanova počele su se graditi u travnju 2017. godine, a useljenje prvih stanara očekuje se u lipnju ove godine.

„Izrazito sam zadovoljan projektom izgradnje POS-ovih stanova ovdje na Šubićevcu, u koje će se kroz mjesec dana početi useljavati 148 šibenskih obitelji. Riječ je o projektu koji se temelji na sjajnoj suradnji Grada Šibenika, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, a projekt neće stati samo na ovim stanovima. Za POS-ove stanove postoji izrazito veliki interes, stoga nastavljamo raditi u smjeru izgradnje još barem 150 stanova za šibenske obitelji, za koje se već traži i potencijalna lokacija.“ izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

Ministar Predrag Štromar izjavio je kako je potražnja za POS-ovim stanovima velika te je dodao kako se mlade koji žele riješiti svoje stambeno pitanje i zasnovati svoju obitelj izrazito kvalitetno može podržati izgradnjom i ponudom ovakvih stanova.

„Očekujemo da ćemo u narednom razdoblju još više raditi na ovom projektu, a posebice u sredinama u kojima su se cijene nekretnina pod utjecajem turizma izrazito povisile. Upravo POS-ovim stanovima možemo izaći u susret mladim obiteljima, a njihova izgradnja će se zbog velike potražnje nastaviti i u Šibeniku.“ dodao je ministar Predrag Štormar.

Zamjenik direktora APN-a Krešimir Žunić dodao je kako je 545 šibenskih obitelji iskazalo interes za kupnju POS-ovih stanova, a njih 148 će je dobilo priliku da se u nove stanove krene useljavati tijekom lipnja ove godine. Žunić je pohvalio suradnju Agencije, Grada Šibenika i resornog ministarstva, napomenuvši kratke rokove u kojima se sredila sva potrebna dokumentacija, što je rezultiralo brzom realizacijom cijelog projekta, s kojim će se zbog velike potražnje i nastaviti.

Izvođač projekta je zajednica ponuditelja Zagreb-Montaža i Kamgrad, a investicija je vrijedna oko 75,3 milijuna kuna, od čega je 26 milijuna kuna poticajnih sredstava Republike Hrvatske. Radovi su završeni u predviđenom roku od 13 mjeseci, a četvorni metar stana koštao je 1.040 eura.

Prilikom posjete Šibeniku, ministar Štromar, u pratnji gradonačelnika Burića i predstavnika APN-a, obišao je i Meterize, kao potencijalnu lokaciju za realizaciju nove poticane stanogradnje.
 

23. travanj 2024 23:33