StoryEditor
ŠibenikDobra prigoda

Postojeća lista prvenstva je istekla, sastavlja se nova: Želite li u Šibeniku kupiti POS-ov stan javite se u roku 30 dana

Piše šibenski.hr
9. prosinca 2020. - 10:03
ilustracijaNikša Stipaničev/Cropix

Grad Šibenik je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Šibenika.

Postojeća lista redoslijeda prvenstva je istekla 16. studenog 2020.godine i zbog promjene odredbi Pravilnika važenje iste nije produženo, što znači da će se temeljem ovog javnog poziva formirati nova lista redoslijeda prvenstva.

Podsjetimo, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretnina (APN) dobila je građevinsku dozvolu za gradnju 127 stanova kroz program društveno poticane stanogradnje (POS) na Biocima.

Pravo sudjelovanja u postupku natjecanja za stambene kvadrate imaju hrvatski državljani s neprekidnim prebivalištem na području Grada Šibenika u trajanju od najmanje jednu godinu neprekidno ili koji imaju zaključen radni odnos s poslodavcem koji obavlja djelatnost na području Grada Šibenika s tim da svoj rad obavlja u Gradu Šibeniku najmanje jednu godinu neprekidno te u trenutku podnošenja zahtjeva ima prijavljeno prebivalište na području Grada Šibenika.

Podnositelji zahtjeva i članovi njegovog obiteljskog domaćinstva ne smiju biti vlasnici odgovarajuće kuće ili stana odnosno kuće-stana za odmor na području Republike Hrvatske te moraju biti kreditno sposobni ukoliko stan namjeravaju kupiti posredstvom kredita poslovne banke. 

Javnim pozivom precizirani su i kriteriji za bodovanje na listi prvenstva, pa će se tako cijeniti uvjeti stanovanja, stambeni status, vrijeme prebivanja na području Grada Šibenika, broj djece predškolske dobi i djece na redovnom školovanju, školska sprema podnositelja zahtjeva, sudjelovanje u Domovìnskom ratu te uvrštenje na prethodnoj konačnoj Listi reda prvenstva podnositelja zahtjeva ili njegovog bračnog druga.

Zahtjev  za kupnju stana iz programa društveno poticane stanogradnje može se podnijeti u roku od 30 dana od dana objave javnog poziva.

item - id = 1062933
related id = 0 -> 1134989
related id = 1 -> 1133747
25. listopad 2021 10:16