StoryEditorOCM
ŠibenikPrvih 100 dana

Poslovni prostori u domu za poduzetnike nove generacije Trokut popunjavaju se brže od očekivanog, a u siječnju useljava Visoko učilište Algebra

Piše Šibenski.hr
16. siječnja 2021. - 11:16

Trokut, inkubator za nove tehnologije otvoren pod okriljem Grada Šibenika obilježava prvih 100 dana poslovanja i za to vrijeme popunjeni su svi uredi i više od polovice zajedničkih radnih prostora. U pratnji Željka Burića, šibenskog gradonačelnika, te partnera iz Microsofta, Visokog učilišta Algebra, In2 grupe, Ericssona te Veleučilišta u Šibeniku, Trokut je otvorio Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH.

Zahvaljujući visokoj tehnologiji i konceptu otvorenog prostora, unatoč pandemiji održano je više od 15 prezentacija, skupova i predavanja s više od 500 polaznika, od čega je većina izravnim prijenosom na društvenim mrežama postala dostupna puno široj publici, ističe u objavi Trokuta Diana Mudrinić, direktorica toga 'doma poduzetnika nove generacije' kako mu još stoji u nazivu.

U Trokutu izgrađenom novcem iz EU fondova djeluje 18 tvrtki s oko 30 zaposlenih, a poslovni prostori u inkubatoru popunjavaju se brže nego što se očekivalo. Svi uredi su iznajmljeni, a u zajedničkom radnom prostoru Trokuta preostalo je još desetak mjesta, napominje Mudrinić te najavljuje skoro useljenje i početak rada Viskog učilišta Algebra. A s time će se, dodaje direktorica, intenzivirati događanja u toj gradskoj tvrtki koju također nazivaju 'Centrom'.

U prosincu je Trokut, organiziran kao trgovačko društvo Grada Šibenika pokrenuo NEET akademiju namijenjenu mladim osobama izvan sustava obrazovanja, te onima zaposlenim na poslovima koji ih ne zadovoljavaju, te žele promjene u karijeri. U siječnju su započela predavanja za prvu grupu polaznika za IT zanimanje Poslovni analitičar, a NEET akademija ostvarena je u partnerstvu s Finom, tvrtkama Fores, IN2, Libusoft i Veleučilištem u Šibeniku.

-Nakon prvih 100 dana rada zaključak je da je Šibenik uistinu trebao prostor poput Trokuta, te da je gradska uprava prepoznala potrebu poduzetnika nove generacije, navodi Diana Mudrinić. Slijedi rad na popunjavanju preostalih prostora, pokretanje poduzetničkog ionkubatora, organiziranje novih privlačnih edukacija s područja IT sektora, te intenzivna promocija Centra i Grada Šibenika kao idealnog odredišta za život i rad digitalnih nomada, završila je Mudrinić. I gradonačelnik Burić uvjeren je da će Trokut u bliskoj budućnosti pokazati svoj puni potencijal, naročito kao potpora na početku karijere mladim kreativcima.

19. travanj 2024 13:30