StoryEditorOCM
ŠibenikGLAVA ŠOTOBRACO

Poslin braće Mamića, prid sudon je lako dokazati da je čovik kanarinac, a njima je uspilo ono šta nije svin imunolozima i epidemijolozima na svitu!

Piše PIŠE BRANIMIR PERIŠA
24. travnja 2021. - 12:48

Neka svi kažu šta ih je voja, ali ja san danas, možda ka nikad prije, oćutila imunitet krda! – rekla je Dobra Parona tužnin glason svojin virnin mušterijaman. Na oto ju je ponukala objava Zorana Mamića iz Bosne: javija se čovik kartulinon Rvatima iz Rvaske i objašnjava da nigdi nije uteka, nego samo koristi svoju zakonsku mogućnost.

– A ko mu je omogućija, pitan se!? – zaitnila je ljutito bokun zgužvane karte nasrid Male lože.

El Tigre se odma uzjogunija: - Ako vama da, meni rozi ne rastu! Nisan ovca, a ni govedo, moliću lipo! Član san judskoga kolektiva, a ne pripadnik krda! - na šta mu je ona rekla da se odma vidi. Jerbo, bali ka pravi čovik i poput svake budale misli da je baljenje pametnije od blejanja. Ovi se nije ni snaša od nježinoga verbalnoga mitraljiranja, a već je dobroj i poštenoj gazdarici uzvratija Bili Smo Uskoro:

– Oćete kasti da je Zdravku Mamiću uspilo ono šta nije svin imunolozima i epidemijolozima na svitu! Uspješno je procjepija rvaske suce ka jednu malešnu, izoliranu profesionalnu zajednicu i ti su se efekti brzo proširili na Rvate u matičnoj zemji naročito otkako mu se u Bosni pridružija brat Zoran, objašnjava ovi. Međutin, imuni smo mi odavno, barenko zanjih 60 godina, sve u skladu sa staron doktrinon narodne obrane i zaštite. Mi smo svi NNI – a da vas podsjetin, oto znači: 'Ništa nas ne smi iznenaditi.' – objasnija je ka na satu predvojničke obuke.

– Bome, ja nisan ovca, ponavljan! – uzvratija je El Tigre pucajući od smija dok je otpuhiva smrdljive dimove neke mišavine smotane u cigaret.

Dobra Parona zastala je njuškajući zrak. Znade ona da je 20. travnja neformalni Svitski dan marihane, ali jopeta – ol nisu na javnomen mistu, a u Rvaskoj jedva ima 'l' od legalizacije travice.

– Kolko je meni poznato, u nas jedino kanarinci u kebama mogu legalno kozumirati konoplju, a vi ode duvate sve u šešnajst!– rekla je iznenađeno, tirajući rukon dim.

– Evo, ako već nećete motati, a vi onda skuvajte čaj, reka jon je i bacija prid nju saketić sa usitnjenon biljkon. Pomrlišala je oprezno, a onda iznenađeno uzviknila: "Menta!" Još je malo zaburila nosić, pa dodala: "Ima i kadulje!"

– Eto, to van je ota supstanca, odgovorija je, a na to mu je ona ozbiljno odgovorila da se ne igra, jerbo će roditi ježa dok policiji dokaže da je oto šta mota u cigaret obično aromatično bilje kojega ima na svakomen koraku; nastadaće ka i za pravu drogu!
Zato se ja uzdan u naše pravosuđe ka pouzdani, čvrsti stup na kome počiva cili naš sustav, odgovorija je El Tigre otpuhujući dim.

– Ako su braća Mamići uvjerili pravosuđe da in ne triba izricati zaštitnu mjeru kako ne bi šmigli u BIH, ja ću onda, časnomen sudu lako dokazati da san kanarinac, šta znači da mogu legalno zobati sime od marihuane! I dalje čvrsto virujen u načelo jednakosti prid sudon, zaključija je El Tigre i posuklja jedan dugi dim.

20. travanj 2024 06:44