StoryEditorOCM
Šibenikprihvatljive cijene

Posjetili smo šibensku studentsku menzu koja je nedavno otvorila vrata za sve građane: ‘Prezadovoljni smo, hrana je jako ukusna‘

Piše A.P.
11. studenog 2022. - 19:45

Od ovog tjedna u šibenskom studentskom restoranu na Baldekinu, mogu jesti svi građani. Ta odluka uprave šibenskog Studentskog centra obradovala je mnoge Šibenčane, jer mogu uživati u raznolikoj dnevnoj ponudi koja uključuje sedam do osam svježe kuhanih domaćih jela te jela po narudžbi, po pristupačnim cijenama

Dnevni meniji uključuju juhu, glavno jelo s prilogom, salatu, fetu kruha te voće ili desert, a studenti ih mogu dobiti po cijeni od šest i pol kuna uz predočenje valjane x-ice dok jela po narudžbi koja uključuju burger ili pizzu plate šest kuna.

Cijene za vanjske goste kreću se od šest kuna za juhe, glavna jela u prosjeku iznose između 20 i 30 kuna, prilozi i salate koštaju nešto manje od deset kuna, a jela po narudžbi dostupna su po cijeni od 24 odnosno 22 kune.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Što je potaklo šibenski Studentski centar na otvaranje vrata menze svim građanima, upitali smo ravnateljicu SC-a, Nikolinu Čvorak Šego:

- Uvođenje komercijalne djelatnosti u poslovanje studentskog restorana pokazalo se kao dobra praksa kod mnogobrojnih studentskih restorana u Hrvatskoj. Za šibensku menzu, ovo je pak novina. Budući da smo svi jednako izloženi rastu cijena na tržištu, a nije došlo do povećanja subvencije ministarstva, odlučili smo otvoriti menzu i za vanjske korisnike kroz ponudu jela po pristupačnim cijenama preko linije za samoposluživanje – odgovaraju iz ureda ravnateljice.

Šibenska menza korisnicima pruža i uslugu pripreme jela za van, što svakako utječe i na smanjenje eventualnih gužvi. Moguće je, osim gotovinom, plaćanje i kreditnim karticama, no ta je mogućnost ipak rezervirana samo za vanjske korisnike restorana.

-Priprema jela za vani usluga je danas gotovo svih restorana koja omogućava korisniku uživanje u jelu u udobnosti vlastitog doma ili pak na radnom mjestu te uopće nismo dvojili u odluci, iz menze možete ponijeti baš sve. Standard i kontrolu kvalitete redovno održavamo provođenjem svih načela HACCP sustava. Ocijenili smo također da su naši kapaciteti što se tiče prostora restorana zadovoljavajući te da ćemo nesmetano nastaviti pružati uslugu studentske prehrane, pogotovo što će studenti uskoro imati još jedan restoran u sklopu novog studentskog doma ‘‘Palacin‘‘ – dodaju iz SC-a.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Kako su studenti zadovoljni ponudom i kvalitetom pruženih usluga šibenske menze, odlučili smo se uvjeriti sami.

-Hrana je stvarno fina, ovdje sam svaki dan dva puta dnevno. Ponuda je raznolika, danas je za ručak bilo sarmi, pirea, rižot, kobasice i nemamo se što žaliti s obzirom da jedemo po niskim, studentima zaista prihvatljivim cijenama. Mislim da smo ovdje sigurni što se tiče kvalitete i bez brige sam da se može dogoditi propust kao u zagrebačkoj menzi gdje su studenti pronalazili svašta u hrani – kaže nam Sven iz Zagreba, student šibenskog Fakulteta energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Studentice Turističkog menadžmenta, Ana i Vedrana također su jako zadovoljne šibenskom menzom te ističu koliko im mogućnost ponude jela za van ponekad uštedi vremena.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

-Zaista smo prezadovoljne. Hrana je jako ukusna, a ponuda je svaki dan različita. Za desert većinom budu ili krempite ili mađarice, a u ponudi ima i čokoladica koje ponesemo doma. Redovito uzmemo hranu za vani, pogotovo kada smo umorne od predavanja pa nemamo vremena ni volje još sjediti u menzi. Ponekad jedna ostane u domu ako nema predavanja, a druga u povratku s faksa donese ručak pa zajedno jedemo, zaista predobra stvar – simpatično će studentice, pune riječi hvale za šibensku menzu.

image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
24. travanj 2024 04:39