StoryEditorOCM
Šibenikna ponos

Posjetili smo najbolje učiteljice u našem gradu, jedna od njih laskavu titulu nosi već petu godinu za redom

Piše Šibenski.hr
3. studenog 2023. - 10:54

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove je godine dodijelilo nagrade najboljim učiteljima Hrvatske. Ukupno je nagrađeno njih 505, a u Šibensko-kninskoj županiji nagrade je dobilo osam učiteljica. Posjetili smo školu s najviše nagrađenih djelatnika, ali i učiteljicu koja je nagradu dobila petu godinu zaredom, piše HRT

Da je ponavljanje majka znanja, ove učiteljice itekako znaju. Kontinuirani, predani rad, njih pet iz ove škole, ovjenčan je nagradom.

- Priznanje za naš ostvareni trud i rad unazad ovih godinu dana, tako da stvarno je onako na ponos, rekla je Dragana Bura, nagrađena učiteljica Katoličke osnovne škole Šibenik.

- Konkurencija je, čini mi se, svake godine sve veća i sve je teže dobiti ovakvu nagradu i biti u tih 500 nagrađenih učitelja, tim više je onda uspjeh veći, istaknula je Ana Perak, nagrađena učiteljica Katoličke osnovne škole Šibenik i OŠ Brodarica.

Izvannastavne aktivnosti, natjecanja, znanstveni radovi i projekti. Sve se prati i ocjenjuje.

- To uključuje razno, razne projekte, a ne možete to odradit sami. Znači ključno je da imate podršku kolega s kojima radite i ravnatelja, da ste jednostavno u prilici ostvarit sve ono što se od vas očekuje, rekla je profesorica Ana Perak.

Potpore im ne nedostaje. Ravnateljica ponos ne skriva.

- To je jedan pokazatelj koliko se radi, koliko one najprije na sebi rade da bi van onoga što je obvezno po planu i programu i kurikulumu koji ostvarujemo, da se dodatno usavršavaju kako bi djeci pokazale još bolje, rekla je sestra Mandica Starčević, ravnateljica Katoličke osnovne škole Šibenik 14:53

Jer potrebno je i veliko srce da biste pomogli oblikovati mlade umove.

- Naše učiteljice su uvijek spremna pomoći i ne trebamo uopće ići na repeticije ili na neke dodatne satove, rekla je Petra, Katolička osnovna škola Šibenik.

- Meni su učiteljice u ovoj školi baš drage i pružaju učenicima puno podrške, a to stvarno puno znači, dodala je Marijeta.

A kako biti upravo takva učiteljica, zna i Branka. Nagradu je dobila petu godinu zaredom.

- S učenicima koji su temelj svega radim uvijek jednako, od svojih prvih dana kada sam bila mlada učiteljica. Radujem se prvašima, uvijek su to iznova izazovi, rekla je Branka Pastuović, nagrađena učiteljica OŠ Brodarica.

Pred kojima junakinje naše priče ne prezaju, već vlastitim postignućima svojim učenicima mogu biti primjer i inspiracija, piše HRT

27. travanj 2024 15:37