StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenska saga pumpa

Popović: Gradski vijećnici su ispravili grešku koje nije bilo i prekršili zakon

Piše Šibenski.hr
13. siječnja 2017. - 11:41

Kako je i bilo očekivano, priča o benzinskoj postaji na obali nije okončana jučerašnjom sjednicom šibenskog Gradskog vijeća na kojoj je odlučeno da se ispravi "tehnička" greška i ta pumpa ponovno uvrsti u Generalni urbanistički plan. Također, na toj sjednici je odlučeno da INA- ina crpka ostaje na toj lokaciji do daljnjega.

Na takav rasplet, logično, reagirali su investitori u budući hotel u aneksu zgrade ex hotela "Krka" koju sudbina crpke na obali najviše žulja. Jedan od ulagača, arhitekt Zoran Popović poslao nam je dokumentaciju iz koje je vidljivo da se o crpki govorilo na javnoj raspravi o GUP- u, premda je Madlena Roša Dulibić, pročelnica gradskog Odjela za prostorno planiranje uporno tvrdila suprotno.

Naime, iz zapisnika s javnog izlaganja o GUP-u, koji je dio javne rasprave vidljivo je kako je arhitekticu Sanju Bralić, među ostalim, zanimalo postoji li mogućnost da se crpka i parkiralište izmijesti s rive zbog cjelokupnog prometa na rivi.
Roša Dulibić je odgovorila kako GUP nije regulator prometa te da ne određuje položaj crpke.

- Temeljem ovog izvatka iz Zapisnika s javnog izlaganja koji je dio Izvješća s Javne rasprave jasno je da je pročelnica Madlena Roša Dulibić upoznata sa činjenicom da je bila primjedba na GUP koja je zapisana u zapisniku sa javnog izlaganja, a odnosi se na izmještanje benzinske postaje, te na koju Madlena Roša Dulibić prešučuje i odgovara: da GUP nije regulator prometa, te da ne određuje položaj crpne stanice.
Temeljem tog odgovora na primjedbu izrečenoj na javnom izlaganju dana 22. travnja 2016. godine legitimno i u skladu sa zakonom skida oznake benzinskih postaja iz kartografskog prikaza 2 „Izmjena i dopuna ( cjelovite) Generalnog urbanističkog plana Grada Šibenika“ - konačnog prijedloga sa 25. sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika 20.09.2016.g., Službeni glasnik Grada Šibenika 8/16 od 30.9.2016 jer sve što je na javnoj raspravi (javno izlaganje je dio javne rasprave) mora se ucrtati ili skinuti iz GUP što je u više navrata izjavila pročelnica Madlena Roša Dulibić.
Dakle konačni prijedlog Izmjena i dopuna ( cjelovite) Generalnog urbanističkog plana Grada Šibenika koji je dostavljen gradskim vijećnicima na usvajanje a koji nije imao oznake benzinskih postaja je bio ispravan, te je kao takav objavljen u Službenim glasilu Grada Šibenika - istaknuo je Popović.

- Nažalost Gradsko vijeće Šibenika unatoč upozorenju koje je dostavljeno svim vijećnicima postupilo je izvan svoje nadležnosti iz odredbi Zakona o lokalnoj (područnoj) i regionalnoj samouprave i postupanjem vijećnika pri glasanju donesene su „izmjene tehničke greške“ (koja to nije bila) i izvršili Izmjenu i dopunu GUP- a Grada Šibenika u suprotnosti sa Zakonom o prostornom uređenju i Zakonom o općem upravnom postupku- zaključio je Popović.
 

20. travanj 2024 03:00