StoryEditor
ŠibenikMjesto za "milenijalce"

Ponovno raspisan natječaj za Centar novih tehnologija i poduzetništva 'Trokut': Grad Šibenik traži izvođača radova vrijednih 21,7 milijuna kuna

Piše Šibenski.hr
16. travnja 2018. - 18:02

Nakon što je poništen prvi natječaj zbog ponuda koje su redom premašivale planirana sredstva, Grad Šibenik je ponovio natječaj za izvođača građevinskih radova za Centar novih tehnologija i poduzetništva 'Trokut'.

'Obzirom da u procesu od izrade projekta, preko pronalaženja vanjskih sredstava za njegovo financiranje pa do raspisivanja natječaja za izvođača radova prođe do dvije godine, a građevinski sektor je zadnjih godinu dana u velikoj ekspanziji, u nekoliko navrata nam se dogodilo da su ponuđene cijene s javnih natječaja preskočile naša planirana sredstva, pa smo trebali 'prosijati' dijelove projekata kako bi uhvatili korak s aktualnom tržišnom situacijom, a istovremeno ostali u gabaritima zbog kojih su nam stavljena na raspolaganje bespovratna europska sredstva. To se dogodilo i s projektom Trokut, zbog čeka raspisujemo ovaj, drugi, natječaj.' kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko – kninske županije. Sam objekt će se graditi na prostoru Mandaline, a prostirat će se na dvije etaže ukupne površine 2084 m2 i bit će najsuvremenije opremljen. U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, tzv. Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo.

'Dok se Centar bude gradio, ostvarit će se kontakti i suradnja s osnovnim i srednjim školama i fakultetima, te informirati sve nastavnike i ravnatelje o mogućnostima koje će Centar pružati, a bit će namijenjen trima skupinama ljudi. Prvi su poduzetnici početnici iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija i robotike. Drugi su djeca i mladi u cilju edukacije o ICT tehnologijama i tehnološkim trendovima u najranijoj dobi, i to iz 'prve ruke'. U njemu će se obavljati tehničke aktivnosti koje su se provodile kroz nekadašnju Narodnu tehniku, sada orijentirane isključivo na suvremene tehnologije, a koje smo započeli provoditi preko, sad nam već malog, Urbanog centra. Treći su milenijalci, tj. globalno orijentirani i visokotehnološki obrazovani pojedincima iz cijeloga svijeta koji žele poslovno aktivan odmor. Ukratko, to će biti šibenski centar za digitalno doba.', pojašnjava svrhu projekta Danijel Mileta.

Podsjetimo, Grad Šibenik je prošle godine prijavio projekt 'Trokut' na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., gdje su nakon evaluacija Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, te HAMAG BICRO-a, osvojili bespovratnih 20 milijuna kuna, a cjelokupni projekt je vrijedan 27,7 milijuna kuna.
Natječaj završava 3. svibnja 2018. i može se pronaći u Narodnim novinama.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 10:06