StoryEditorOCM
ŠibenikOživio ‘trbuh grada‘

Ponovno otvorena šibenska tržnica: Već danas možete kupiti friško povrće i voće; Ribe će biti na Veliki petak

Piše šibenski.hr
9. travnja 2020. - 09:21

Opet je oživio šibenski 'trbuh grada'. Ili, od četvrtka je ponovno otvorena šibenska tržnica. Da budemo do kraja precizni, otvorena je djelomično. Naime, već danas se na šibenskoj pijaci može kupiti svježe povrće i voće, ali ribarnica još uvijek nije otvorena.

Međutim, Dalibor Slavica, direktor 'Tržnice' nosi dobre vijesti za Šibenčane i glede ribe:

- Ribarnica će biti otvorena već u petak i ribe će biti sasvim dovoljno. Ribarnicu nismo uspjeli otvoriti već u četvrtak, jer su propisi koje smo trebali zadovoljiti su nešto kompleksniji. Moram kazati da smo imali veoma kratak roka za ispunjavanje svih uvjeta koje je pred nas postavio Nacionalni stožer civilne zaštite. Smatram kako je tržnica otvorena na zadovoljstvo svih. Vjerujem da će ostati otvorena do dalnjeg, odnosno da neće biti ponovnih zatvaranja. To će vjerojatno ovisiti o svima nama, odnosno o tome koliko ćemo se pridržavati pravila- rekao je Slavica za Radio Ritam.

Prema njegovim riječima, u četvrtak na šibenskoj tržnici nije bilo previše prodavača:

- Imali smo dobru ponudu povrća. Bilo je i nešto voća. Držim sasvim dovoljno da se zadovolje dnevne potrebe- izvijestio je Slavica.

Tržnica radi uz poštivanje strogih mjera:

- Da, tržnica je ograđena. Imamo samo jedan ulaz i izlaz. Više se ne smije ulaziti i izlaziti sa svih strana. Također, na ulazu je obavezna dezinfekcija ruku, a nužno je i održavati razmak od pet metara. Ponavljam, jako je važno da se svi pridržavamo tih mjera. Ako tako bude, tržnica će raditi do dalnjeg, a mislim da je to svima u interesu- veli direktor šibenske tržnice.

A što je sa zaštitom prodavača?

- Prodavači su zaštićeni prozirnim najlonom i oni mogu raditi bez veće opasnosti. Nadalje, upozoravam da u jednom trenutku na tržnici ne smije biti više od pedesetak ljudi. Kako bismo održavali red u pomoć nam je pristigla policija i komunalni redari. Ponavljam, zadovoljili smo sve propisane uvjete- zaključio je Slavica uz napomenu kako tržnica ima standardno radno vrijeme od 7 do 13 sati.

 

27. travanj 2024 02:11