StoryEditorOCM
ŠibenikUoči Oluje

Položeni vijenci i zapaljene svijeće uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Piše Šibenski.hr
4. kolovoza 2017. - 13:01

Uoči obilježavanja 5. kolovoza - Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom položilo je vijenac i zapalilo svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj.

Vijence su položili i izaslanstvo Grada Šibenika, Grada Drniša, Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, Hrvatske vojske, Hrvatske ratne mornarice, Policijske uprave Šibensko-kninske, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i izaslanstva političkih stranaka.



Nakon polaganja vijenaca na Kvanju, kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata održana je komemoracija. Položeno je cvijeće i zapaljene svijeće u spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Domovinskom ratu te su uz počasnu desetinu pročitana imena 269 poginulih, stradalih i nestalih branitelja Šibensko-kninske županije. Komemoraciji je prisustvovao i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović.

Molitvu za poginule, stradale i nestale branitelje predvodio je policijski kapelan don Darko Poljak.

03. svibanj 2024 14:20