StoryEditorOCM
ŠibenikTonči Restović

Poljana je dugoročno katastrofalan projekt za Šibenik: Financijski i prometno će uništiti grad

Piše Krešimir Gulin
27. lipnja 2020. - 11:57

Uređenje središnjeg gradskog trga- Poljane s tri podzemne etaže s 256 parkirnih mjesta- glavna je šibenska tema ovih dana. Uoči svečanog otvorenja, koje će biti upriličeno u subotu navečer, o Poljani se oglasio i Tonči Restović, predsjednik šibenskog SDP-a:

- U HDZ-u to nazivaju 'projektom stoljeća', ili barem, njihovim najupečatljivijim projektom u minula dva mandata koliko upravljaju Šibenikom. Inače, nadam se kako upravo teče njihov posljednji mandat na čelu grada. Podsjećam kako sam prije dvije godine, kada je počelo kopanje Poljane, kazao kako će taj projekt koštati 100 milijuna kuna. Ta moja izjava izazvala je niz negativnih reakcija iz tabora naših političkih protivnika- HDZ-a. Međutim, prije nekoliko dana iz Gradske uprave su objavili kako projekt košta 99 milijuna kuna. Od čega je 70-80 posto financirano novcem iz EU fondova, a oko 20 posto vlastitim sredstvima- kazao je Restović.

Prema mišljenju šefa šibenskog SDP-a, o projektu Poljana će se govoriti još godinama:

- Govorit će se itetako, i to na žalost. Naime, smatram da je projekt Poljane katastrofalan za Grad Šibenik. On će dugoročno financijski i prometno uništiti Šibenik- prognozira Restović.

On je ukazao i na još jedan negativan aspekt projetka Poljana:

- Činjenica je da većina europskih gradova u 21. stoljeću nastoji maknuti promet iz svojih središta. Međutim, aktualna šibenska gradska vlast radi posve obrnuto. Oni kao da guraju promet u centar. To nije dobro zbog gužvi koje će se stvarati, ali ni zbog onečišćenja okoliša. Potpuno mi je neshvatljivo da u HDZ-u nisu taj aspekt uzeli u razmatranje kada su se odluči za gradnju troetažne garaže ispod Poljane.

25. travanj 2024 07:06