StoryEditorOCM
ŠibenikProgledali mu kroz prste

Policija i DORH blagonakloni prema Goranu Macuri, domaru škole u Brodarici: to je bio performans, nema obilježja kaznenog djela, ni prekršaja!?

Piše Ante Talijaš
22. siječnja 2019. - 11:16

Nakon što je u ponedjeljak ujutro domar Osnovne škole 'Brodarica', 49-godišnji Goran Macura, zaključao školsku zgradu prije početka nastave, ne puštajući nastavnike i profesore unutra, o ovome slučaju oglasila se PU šibensko-kninska.

-Provedenim policijskim izvidima na okolnosti događaja od jučer, 21. siječnja u osnovnoj školi u Brodarici je utvrđeno da se tom prilikom 49-godišnjak zaključao u prostorije osnovne škole i pri tom oblijepio plakatima ulazna vrata i dio hodnika škole, izvodeći performans s kojim je htio privući pažnju medija  i ukazati na, po njemu, nepravilnosti u toj osnovnoj školi, bez namjere da bilo koga ugrozi. Obzirom da je, u konzultaciji s Općinskom državnim odvjetništvom u Šibeniku  utvrđeno da opisano ponašanje nema obilježja kaznenog djela niti prekršaja, o ovom događaju će biti izviješteno nadležno Državno odvjetništvo – stoji u priopćenju PU šibensko-kninske.

Kao što smo već pisali o ovom slučaju, domar Goran Macura odlučio se na ovaj čin kako bi upozorio da je bio izložen pritiscima oko reizbora ravnatelja brodarićke Osnovne škole, odnosno da mu se prijetilo gubitkom radnog mjesta ako kao član Radničkog vijeća svoj glas ne bude dati Maji Morić, protukandindakinji dosadašanjeg dugogodišnjeg ravnatelje Emila Božikova. Inače, većinom glasova Školskog odbora, Maja Morić je izabrana za novu ravnateljicu.

Stoga, smo pitali glasnogovornicu policije Maricu Kosor – je li je policija pokrenula istragu protiv osoba koje su navodno prijetile domaru Macuri.

-Ne, policija u tom smjeru nije pokrenula istražne radnje. To policije ne može po službenoj dužnosti. Da bi se to dogodilo, domar škole morao je podnijeti kaznenu prijavu protiv osoba koje su mu prijetile, ako je tog bilo – kazala je Marica Kosor.

Inače, oko reizbora ravnatelja u ovoj školi, Ministarstvo znanost i obrazovanja pokrenulo je inspekcijski nadzor.

 

19. travanj 2024 10:49