StoryEditorOCM
Šibenikeko-radionica

Pogledajte kako je u rukama malih Šibenčana nastalo podmorje s ribama, biljem i koraljima

11. kolovoza 2018. - 15:10

Stare kartonske kutije, školjke raznih oblika i veličina, papir, boje, škare, ljepilo, malo spretnosti i puno više dobre volje i želje za stvaranjem bili su dovoljni da u rukama malih Šibenčana okupljenih u ekološkoj radionici nastane morsko podmorje s ribama, biljem i koraljima.

- Bojali smo školjke i učili o morskom dnu. Tu smo dobili kutije od kartona, koje smo uz pomoć kolaž papira pretvorili u more. Onda smo radili ribe, obojili ih, izrezali i objesili na žicu u kutiju. Ima i koralja - objašnjava 11- godišnja Vanja Morić koja na jesen ide u peti razred.

Radionica je okupila dvadesetak djece, mahom učenika nižih razreda osnovne škole, a osmislila ju je i vodila Helena Šarić, učiteljica razredne nastave.

Nije joj to prva radionica s djecom. Kao volonterka s knjižnicom surađuje već duže vrijeme, a godišnje održi barem dvije-tri radionice. I nije joj to jedina kreativna radionica koju vodi i gdje volontira. Surađuje, kaže, sa Županijskom ligom za borbu protiv raka dojke, s crkvom Gospe van Grada, osobito u vrijeme Božića kada se rade ukrasi za jelku, čestitke, igrokazi, a volontira i u Crvenom križu.

- Temu podmorja izabrala sam u dogovoru s knjižničarkama. Sve smo radili od već upotrebljavanog materijala. Dakle, recikliramo. Koristili smo i školjke i pužiće koje tijekom godine skupljam sama ili sa svojim učenicima. Na radionicu su došla djeca različitog uzrasta. Manji su bojili, drugi crtali, oblikovali, rezali…

25. travanj 2024 10:42