StoryEditorOCM
Šibenikraskrižje razdora

Podrška Zatonjanima i Raslinjanima stigla i iz centra grada: ‘Pod hitno zaustavite radove na Šibenskom mostu!‘

Piše K. G.
16. veljače 2024. - 09:53

IZgradnja raskrižja za Zaton i Raslinu kod Šibenskog mosta ovih je dana ‘vruća‘ tema. Zatonjani i Raslinjani digli su glas protiv rješenja koje su ponudile Hrvatske ceste uz tvrdnju kako će biti nova crna točka Jadranske magistrale.

Raslinjane i Zatonjane podržali su i neki prometni stručnjaci, poput Željka Marušića. Čini se kako su malo reterirali i odgovorni.

Tako je moguće da se na toj dionici postavi i semafor kako bi se smanjila mogućnost prometnih nezgoda. Čak je i prvi čovjek HC-a Josip Škorić najavio kako bi se u dogledno vrijeme mogle spojiti Benkovačka i cesta koja vodi za Zaton i Raslinu.

Dojma smo da bi to bilo idealno rješenje. No, do toga će se još trebati čekati. Sada treba naći optimalno privremeno rješenje.

image

Željko Marušić

Tonka Lokas/Cropix

U međuvremenu, nižu se reakcije na radove koje izvodi HC.

Tako su potporu Zatonjanima i Raslinjanima dali i Šibenčani iz strogog centra grada. Točnije, iz Gradske četvrti Stari grad.

- Gradska četvrt Stari grad je donijela odluku po kojoj tražimo da se na raskrižju Jadranske magistrale s Benkovačkom cestom izgradi rotor kako bi se spriječile učestale prometne nezgode te olakšao promet iz svih pravaca. 

Zbog saznanja da MO Zaton i MO Raslina imaju sličan, ako ne i isti prijedlog, ovim putem im GČSG, a pod koju spadaju i Bogdanovići, daje podršku.

Ujedno GČSG traži da se započeti radovi na Šibenskom mostu pod hitno zaustave minimalno do kraja devetog mjeseca, dok se ne nađe zajedničko optimalno rješenje- poručili su iz šibenske Gradske četvrti Stari grad.

 

04. svibanj 2024 01:53