StoryEditorOCM
Šibenikna udaru vjetra

‘Stup na Smričnjaku su spustili građani, nije pao‘: predsjednik četvrti Crnica razjasnio sudbinu oštećene bandere na brdu iznad Šibenika

Piše Šibenski.hr
5. siječnja 2021. - 17:01
Slomljeni stup iznad Šibenika, srećom nitko nije ozlijeđen prilikom njegovog padaFacebook/Šibenik zaslužuje bolje

Kako javlja Facebook stranica "Šibenik zaslužuje bolje", danas se stup na brdu Smričnjak našao na tlu. Srećom, nitko nije nastradao, iako su članovi ove grupe još nedavno upozoravali kako je metalni stup ozbiljno oštećen te da bi mogao pasti.

Ipak, kako nam javlja Milan Zoričić, predsjednik Gradske četvrti Crnica,  stup je polegnut još na Staru godinu te je s njega skinuta hrvatska zastava koja se gotovo uništila uslijed nevremena. Prema njegovim riječima, jučer su o svemu obavijestili Upravni odjel za komunalne djelatnosti koji su, pak, jutros izašli na teren te izdali nalog za zamjenu oštećenog stupa. Radovi bi, ovisno o vremenskim prilikama, trebali biti gotovi do kraja sljedećeg tjedna.

Podsjetimo, brdo Smričnjak iznad Šibenika, gdje nekad bila tvornica elektroda i ferolegura, dugo je stajalo zapušteno. Tek su ga se lani, krajem ljeta, sjetili iz šibenske Turističke zajednice i Grada, pa su i postavili prigodan okvir za fotografiranje kako bi građani i gosti imali fino uspomenu, ali i mjesto odakle će moći pogledati Šibenik iz jedne druge pesrpektive.

03. svibanj 2024 06:57