StoryEditorOCM
ŠibenikABC centar

Počinju radovi vrijedni gotovo 14 milijuna kuna; Na prostoru bivšeg TLM-a "niče" 30 suvremeno opremljenih ureda

Piše Šibenski.hr
18. listopada 2018. - 15:08

Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Mira Lepur i Ante Perica, direktor tvrtke Mini gradnja d.o.o. Vodice, u četvrtak su potpisali ugovore za izvršenje radova u sklopu projekta „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture - Adriatic Business Centre (ABC)“, vrijedne gotovo 14 milijuna kuna.

Ovim projektom obnoviti će se poslovna zgrada s vanjskim prostorom na području bivše tvornice TLM-a. Adriatic Business Centre prostirat će se na tri etaže ukupne površine 1700 kvadrata, te će biti najsuvremenije opremljen. U sklopu projekta, uredit će se 2400 kvadrata okoliša i pristupna cesta. Sadržavat će 30 potpuno opremljenih ureda, četiri studija za audiovizualnu i post produkciju, dizajn i marketing, zajednički radni prostor za oko pedesetak poduzetnika te multifunkcionalnu dvoranu za različite tipove događanja.

„Pred potpisom smo ugovora ovog važnog projekta koji za cilj ima potaknuti gospodarski rast kako Šibensko-kninske županije, tako i cijele Jadranske Hrvatske, pružanjem usluga visokokvalitetne poduzetničke infrastrukture poduzetnicima i poduzetničkim potpornim institucijama u pozitivnom poslovnom okruženju“, rekao je šibensko- kninski župan Goran Pauk prilikom potpisivanja ugovora.

Projekt provodi Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije s partnerima: Šibensko-kninskom županijom, Razvojnom agencijom Istarske županije - IDA d.o.o., Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci - STEP RI d.o.o. te suradnicima HGK Šibenik i Split i svim gradovima Šibensko-kninske županije.

Ukupna vrijednost projekta je 20 milijuna kuna i financiran je u stopostotnom iznosu iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Rok za završetak radova je godina dana.

Potpisivanju ugovora nazočili su predstavnici tvrtke ARHIKON d.o.o. Šibenik, koji od samog početka sudjeluju u kreiranju ovog projekta.


 

25. travanj 2024 09:57