StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenski miševi, jadna vam majka

Počinje proljetna deratizacija: Doznajte pravila ponašanja i kada će vaš kvart doći na red

13. ožujka 2018. - 10:03

Od danas do 6. travnja djelatnici tvrtke AS-EKO provest će preventivnu sustavnu deratizaciju javnih površina u Šibeniku. Deratizacija će se, najavljuju iz šibenske gradske uprave, provesti parafinskim mamcima s aktivnom tvari bromadiolonom. Mamci će biti crvene i tamoružičaste boje. Mjesta zaklonjena od vlage i pristupa, te ona za koje se pretpostavlja da su staništa miševa tretirat će se rasutim mamcima i istom aktivnom tvari.

– Iz tvrtke AS-EKO mole građane za suradnju kako bi se mjere provele što uspješnije. Mamce se ne smije dirati ni premještati, a djeci, kućnim ljubimcima i domaćim životinjama mora se onemogućiti pristup mamcima. Iz dvorišta i podruma potrebno je ukloniti otpad, pogotovo ostatke hrane – napominju u resornim gradskim uredima.

Po provedbenom planu sistematske deratizacije, danas će mamci biti postavljeni na dijelu Njivice – Crnica (Zona 1), odnosno na području okruženom Zapadnom magistralom, Ulicom Ivana Meštrovića, Ulicom Bribirskih knezova, Kornatskom i Tvorničkim putem.

Sutra će se nastaviti u Zoni 2 (također Njivice – Crnica), i to u Kornatskoj, na Tvorničkom putu, Ulici Bribirskih knezova, Ivana Meštrovića, na Zapadnoj magistrali, u Ulici kralja Zvonimira i Ive Zaninovića. Zona 3 –– Meterize, Poljica, odnosno područje okruženo Zapadnom magistralom i Ulicom kralja Zvonimira (smjer prema Bilicama), na red će doći 15. ožujka.

U petak, 16. ožujka tretirat će se Zona 4 –– Šubićevac, područje okruženo Srednjom magistralom, Ulicom kralja Zvonimira, Putem Jamnjaka, Ulicom bana Ivana Mažuranića i Putem Luguša. Zona 5 – Varoš, područje okruženo Srednjom magistralom, Težačkom, Ulicom Nikole Tesle, Stjepana Radića i Ulicom kralja Zvonimira, na rasporedu je 19. ožujka, a 20. ožujka Zona 6 – Rokići, Mažurica, Buale, Baldekin, ili preciznije područje okruženo Putom Luguše, Srednjom magistralom, ulicama Pod Vidilice, Matije Gupca, Petra Preradovića, Stjepana Radića, Petra Zoranića, Josipa J. Strossmayera i Frana Supila.

Zona 7 – Križ, Vidici, Bioci, to jest područje okruženo ulicama Petra Zoranića, Josipa J. Strossmayera i Frana Supila, Srednja magistrala, Put Bioca i Stjepana Radića, u planu su za postavljanje mamaca 21. ožujka, a 22. ožujka Zona 8 – Klobušac, Mandalina, odnosno područje okruženo Ulicom Stjepana Radića, Južnom magistralom, Ulicom Velimira Škorpika i Obalom Jerka Šižgorića. Zona 9 – Plišac – Rogač, područje okruženo ulicama Stjepana Radića i Vladimira Nazora, tretirat će se 23. ožujka.

U ponedjeljak 26. ožujka bit će tretirana Zona 10 –– Varoš – Škopinac – Baldekin, područje okruženo Težačkom ulicom, Ulicom Nikole Tesle, Srednjom magistralom, ulicom Pod Vidilice, Ulicom Matije Gupca, Petra Preradovića, Stjepana Radića i Ulicom kralja Zvonimira. Zona 11 – Dolac – Gorica – Grad, odnosno područje okruženo ulicama Ive Zaninovića, kralja Zvonimira i Vladimira Nazora, na rasporedu su 27. ožujka, Zona 12 –– Gornje Ražine 28. ožujka, Zona 13 –– Donje Ražine 30. ožujka, Zona 14 – Podsolarsko i Zona 15 – Zablaće deratizirat će se 3. travnja, a Zona 16 – Jadrija 4. travnja. Sljedeća tri dana obići će se sva područja i, po potrebi, mamce će se nadopuniti.

– U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta moguće je odstupanje od provedbenog plana, o čemu će javnost biti obaviještena. Iz tvrtke AS-EKO napominju građanima s područja obuhvaćenih provedbenim planom deratizacije da se pridržavaju uputa, dok za moguće posljedice odgovornost snose sami, odnosno roditelji za djecu – priopćeno je iz gradske uprave.

01. svibanj 2024 16:50