StoryEditorOCM
Šibeniknešto inovativno

Počinje obnova ‘Revije‘: Evo kako će izgledati zgrada koja će promijeniti kompletnu vizuru obalnog dijela Šibenika

Piše Ana Petrić
19. siječnja 2023. - 10:22

Postavljanje ograde oko nekadašnje upravne zgrade “Revije”, nekoć najpoznatije šibenske tvrtke tekstilne industrije s pogonima u Bilicama, označilo je početak radova na njezinoj obnovi. Derutna zgrada između “stare pošte” i hotela “Krka”, nakon građevinskih radova u trajanju od dvije godine, pretvorit će se u arhitektonski atraktivan objekt, s tim da će pola zgrade imati poslovnu namjenu, a druga polovica stambenu. Investitor je tvrtka “Expo Šibenik”, izvođač radova je šibenski “Inovator”, a procijenjena vrijednost projekta iznosi 5,5 milijuna eura. Dvonamjenska zgrada od pet katova s penthouse stanom i otvorenom terasom na vrhu zasigurno će promijeniti vizuru obalnog dijela, ali i cijeloga grada.

Osim glavnog investitora i direktora tvrtke “Expo Šibenik” Filipa Višića, sudionik u obnovi je i Bashar Egemen, nekadašnji predstavnik turske “Dogus grupe” i, također nekadašnji, predsjednik GKK-a Šibenik, koji u ovom projektu nosi ulogu koordinatora.

image

Derutnu zgradu bivše ‘Revije‘ trebala bi zamijeniti atraktivna građevina

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

– Živim u Šibeniku već 13 godina, sudjelovao sam i investirao u nekoliko projekata u gradu pa pretpostavljam da su me voditelji ovog projekta u svoj tim pozvali zbog moga prethodnog iskustva u sličnim projektima. Što se obnove tiče, zgrada će ukupno imati pet katova s podzemnom garažom, imat će poslovne prostore i prostore stambene namjene te penthouse s terasom na vrhu. Po mome mišljenju, u najboljem scenariju radovi bi mogli biti gotovi do kraja 2024. godine, ali, naravno, sve ovisi o izvođačima radova, uvijek nešto može poći po zlu pa da nam se radovi odulje, to nikada ne znamo – govori Egemen.

Na pitanje zna li da je to nekoć bila upravna zgrada tekstilne tvrtke “Revija”, koja je Šibeniku bila od velike važnosti, kroz osmijeh odgovara da o Šibeniku zna ono što se događalo i postojalo unutar posljednjih 13 godina, ali ne i ono prije toga.

– Mislim da će ovaj objekt zaista lijepo izgledati i da će gradu zasigurno dati neki novi “look”. Sada ta zgrada izgleda jako ružno i potrebna joj je obnova, a nadamo se da ćemo na naše i na zadovoljstvo svih Šibenčana zaista napraviti nešto inovativno, funkcionalno i oku lijepo – zaključuje Bashar.

30. travanj 2024 22:04