StoryEditorOCM
ŠibenikRadovi na Metalcu

Počelo uređenje nogometnog igrališta na Crnici; Mileta: ‘Radit će se i preko ljeta‘

Piše Toni Veljača
28. lipnja 2023. - 14:18

Teška mehanizacija, bageri, kamioni, pristigli su u Crnicu u Sportski centar Ljubica, Šibenčanima poznatiji i kao ‘Metalac‘ gdje se užurbano radi na promjeni starog i postavljanju novog travnjaka.

Još krajem svibnja u Gradskoj upravi održan je sastanak predstavnika Uprave Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik, Zajednice sportova grada Šibenika, Javne ustanove Sportski objekti i predstavnika Grada Šibenika, na kojem se razgovaralo o razvoju sportske infrastrukture za potrebe Kluba sa Šubićevca.

Rezultat sastanka je odluka o uređenju nogometnog terena na Crnici koji bi koristile između ostaloga i mlađe kategorije šibenskog drugoligaša.

- Cilj nam je Klub postaviti na razinu koju zaslužuje i temi smo pristupili ozbiljno. Trenutno nam nedostaju adekvatni prostorni uvjeti i na tome radimo. Šibenik treba biti centar koji okuplja i djecu iz okolnih gradova da ovdje treniraju i stječu nogometne vještine. Također, plan nam je razdvojiti profesionalni i omladinski pogon, te svaki od njih kvalitetno razvijati - kazali su predstavnici Uprave kluba nakon svibanjskog sastanka.

Radovi bi, kazuje nam šibenski dogradonačelnik, Danijel Mileta, trebali biti gotovi do kraja ljeta, odnosno početka nove nogometne sezone.

- Riječ je o tihim radovima, tako da će se na uređenju nogometnog terena raditi i preko ljeta. Postavit će se novi travnjak i drugi temeljni slojevi poput drenaže, prskalica i sve što uz to ide. Radove financira HNK Šibenik a sve bi trebalo biti gotovo do početka nove nogometne sezone – kazuje Mileta.

Dodajmo i kako je HNK Šibenik krenuo s obnovom upravne zgrade Kluba.

- U planu je izmjena i uređenje interijera – zaključio je Mileta.

image

Počeli radovi na postavljanju novog travnjaka na ‘Metalcu‘

Tonka Lokas/Cropix
image
Tonka Lokas/Cropix
image
Tonka Lokas/Cropix
image
Tonka Lokas/Cropix
image
Tonka Lokas/Cropix
27. travanj 2024 18:10