StoryEditorOCM
ŠibenikIma da blista

Počelo generalno čišćenje Poljane: dogradonačelnik Mileta objasnio zašto je za ovaj posao angažirana tvrtka iz Žrnovnice, a ne ‘Zeleni grad‘

Piše Toni Veljača
4. veljače 2022. - 13:18

Grad Šibenik započeo je generalno čišćenje glavnog šibenskog trga. Nakon brojnih adventskih događanja te klizališta koje je tu bilo gotovo mjesec dana, došlo je vrijeme da se Poljani vrati stari sjaj.

Iako je za održavanje Poljane zadužena tvrtka „Zeleni Grad“, za generalku je unajmljena druga tvrtka. Razloge nam je objasnio šibenski dogradonačelnik, Danijel Mileta.

- Moramo napraviti jedno generalno čišćenje Poljane, pogotovo nakon svih adventskih događanja. S obzirom na to da tvrtka „Zeleni grad“, nije uspijevala ili nije znala kako to područje očistiti, bili smo primorani angažirati drugu tvrtku – istaknuo je Mileta.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Konkretno, riječ je o tvrtki „Pulizia“ koja će dvotjedne radove na Poljani naplatiti 65.000 kuna.

- Unajmili smo tvrtku izvan Šibenika, točnije iz Žrnovnice koji imaju potrebnu i mehanizaciju i znanje. Pokazat će Zelenom gradu kako se čisti i održava Poljana – jasan je Mileta.

Generalno čišćenje očekuje i vodeni sat, koji je nakon povlačenja vode otkrio sve manjkavosti održavanja i nebrige. Naime, dno sata vrijednog 2 milijuna kuna prekriveno je crnilom, a na čišćenje se prema riječima Milete, čeka već godinu dana.

- Direktor Gradskog parkinga već godinu dana ima nalog da taj problem riješi. Područje vodenog sata se treba ponovno presvući s novim materijalom koji će biti otporniji na prljavštinu. Zašto to još uvijek nije napravljeno, treba njega pitati – zaključio je Mileta.

image
Nikša Stipaničev/Cropix
25. svibanj 2024 02:39