StoryEditorOCM
ŠibenikProjekt Aglomeracija

Počeli radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava u Brodarici i Podsolarskom; Doznajte što će sve biti izgrađeno u najvećem projektu vodoopskrbe na šibenskom području ovog desetljeća

Piše Šibenski.hr
6. veljače 2019. - 20:30

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić u pratnji direktora Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik Frane Malenice obišao je danas radove na izgradnji kanalizacijskog sustava na dijelu Brodarice i Podsolarskog u sklopu projekta Aglomeracija Šibenik.

„Ovo je najznačajniji projekt u razvoju javne vodoopskrbe i odvodnje grada Šibenika u posljednjih desetak godina u sklopu kojeg će se u iduće tri godine 98 posto korisnika u gradu Šibeniku spojiti na sustav odvodnje i pročišćavanja. Osim što ćemo stanovnicima poboljšati uvjete života i komunalne opremljenosti, ovaj projekt podrazumijeva čisto more i smanjenje broja septičkih jama kao važan preduvjet daljnjem turističkom razvoju našeg grada.", kazao je gradonačelnik Burić prilikom obilaska radova.

 

 

Izvođač radova na navedenoj lokaciji je Vodoinstalacija d.o.o. iz Zadra, a u prvoj fazi radova bit će izgrađeno 14,5 kilometara kanalizacijske mreže te rekonstruirano 8 kilometara vodovodne mreže.

Zbog izvođenja radova do 30. lipnja 2019. godine na snazi će biti privremena regulacija prometa na području naselja Podsolarsko i Brodarica.

Direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik Frane Malenica pozvao je građane na strpljenje prilikom izvođenja ovih zahtjevnih radova te najavio skoro otvaranje radova na lokacijama Krapanj, Zablaće, u donjem dijelu Brodarice te u samom gradu Šibeniku.

Ukupna vrijednost projekta Aglomeracije Šibenik iznosi 397 milijuna kuna, od čega je 272 milijuna bespovratnog europskog novca, a 125 milijuna kuna je tzv. nacionalna komponenta koju čine Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Grad Šibenik te Vodovod i odvodnja d.o.o..

 

 

Projekt obuhvaća izgradnju i dogradnju kanalizacijske i vodovodne mreže grada Šibenika kao i izgradnju kompletne kanalizacijske mreže i rekonstrukciju vodovodne mreže u naseljima Jadrtovac, Podsolarsko, Zablaće, Brodarica i Krapanj.

Gradit će se više od 50 kilometara mreže odvodnje te rekonstruirati 35 kilometara mreže vodoopskrbe u šest naselja, što će dodatno unaprijediti komunalnu infrastrukturu grada Šibenika.

01. travanj 2023 06:26