StoryEditorOCM
Šibenikživimo ovdje već 400 godina

Počele su prve ćakule pred parlamentarne izbore: šibenski Srbi ne žele na manjinsku listu

Piše Ivo Mikuličin
25. kolovoza 2023. - 11:18

Počele su prve ozbiljnije ćakule pred iduće parlamentarne izbore. Izuzetno intrigantno zvuči stav dvojice šibenskih Srba ili, kako se u Krešimirovu gradu oduvijek, govori “rišćana”, koji su odlučni u tome da se njihova imena ne smiju naći na manjinskoj listi.

– Moja obitelj živi već 400 godina u šibenskom kraju. Zašto bih ja, dakle, kao građanin Hrvatske glasao na listi za manjine, kad se ja ne osjećam drugačijim od mojih sugrađana, koji se samo krste s nešto manje prstiju – obratio nam se 65-godišnji Dane.

Ništa drugačije ne rezonira ni 89-godišnji Mane, koji će vrlo izravno: – Ne želim da se ponovi situacija s prijašnjih izbora, kad je moja cijela obitelj bila na “normalnoj”, a ja na posebnoj, manjinskoj listi. Zadnji put sam zbog toga odbio i glasati – jasan i glasan je Mane.

Mane i Dane su, priznajemo, izmišljena imena za dvojicu Šibenčana, posebice zaljubljenih u sport, koji su spremni i otkriti svoj pravi identitet, ako se otvori rasprava ili netko posumnja u vjerodostojnost njihovih izjava. Oni samo traže načina da riješe svoje želje.

27. travanj 2024 15:02