StoryEditor
ŠibenikŠibenik

Pilot projekt: Od ponedjeljka počinje besplatna poduka bavljenja sportom za predškolce; Doznajte kome se trebate javiti želite li upisati vaše dijete

Piše Šibenski.hr
12. listopada 2018. - 16:01

Grad Šibenik i Zajednica sportova grada Šibenika u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom pokreću pilot projekt besplatne poduke bavljenja sportom za djecu isključivo predškolskog uzrasta.

Grad Šibenik i Zajednica sportova će osigurati infrastrukturu za održavanje treninga, a pilot projekt će započeti održavanjem košarkaških treninga. Treninzi će se održavati u popodnevnim satima u sportskoj dvorani OŠ „Juraj Šižgorić“, a provodit će ih treneri iz škole košarke „Dražen Petrović“.

„Iako ovaj pilot projekt kreće s košarkom, planirano je da se nastavi i s drugim sportovima koji će kroz naredno razdoblje biti uključeni u program. Program rada s djecom predškolskog uzrasta izrađen je od strane kluba koji je dobio povjerenje da provodi treninge. Cilj ovog projekta je omogućiti djeci grada Šibenika ulazak u svijet sporta na stručan i profesionalan način. Također, besplatnim bavljenjem sportom cilj je stvoriti naviku roditeljima da od samih početaka djetetova odrastanja steknu naviku da sport treba biti način života njihove djece.“, kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić.

Početak pilot projekta i prvo okupljanje djece je u ponedjeljak 15. listopada 2018., a termini treninga košarke su ponedjeljak i srijeda od 17:00 – 18:15 sati, ulaz u dvoranu je sa strane tehnološke ceste.

Svi zainteresirani roditelji za školu košarke mogu dovesti svoje dijete u naznačeni termin, a za sve dodatne informacije kontakt osoba u OKK Dražen Petrović je Josip Milaković (kontakt: 091 336 4321).

11. svibanj 2021 12:26