StoryEditorOCM
ŠibenikNovogodišnja ophodnja šibenskog dogradonačelnika

Penđer darivao dežurne službe, a s policajcima nazdravio šampanjcem

1. siječnja 2017. - 12:39

Novogodišnja noć i prvi jutarnji sati 2017. godine u Šibeniku su protekli mirno, bez značajnijih događanja koja, obično, "upošljavaju" dežurne službe, pa je i zamjeniku šibenskog gradonačelnika Nikici Penđeru, tradicionalni novogodišnji čestitarski pohod uz prigodni poklon zaposlenicima tih službi, bio ugodan zadatak.

Najljepše želje u Novoj godini u ime čelnika Grada Šibenika, ali i šibensko-kninskih županijskih poteštata čiji je dolazak onemogućila gripa, "isporučio" je najprije pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe u Šibeniku koji su noćas zabilježili tek nekoliko manjih požara izazvanih "slavljeničkim" pirotehničkim sredstvima, a potom i liječnicima, medicinskim sestrama i dežurnom bolničkom osoblju Objedinjenog hitnog bolničkog prijema kojima su se Šibenčani tijekom noći i jutra obraćali najčešće zbog gripe i viroza.

U operativno-komunikacijskom centru PU šibensko-kninske, pak, zamjenika gradonačelnika dočekali su dežurni operativci, policijski službenici Mira Makarin i Ante Madžar koji su sa prvim ovogodišnjim gostom nazdravili čašicom šampanjca.

Njihovi prvi susjedi, zaposlenici Županijskog vatrogasnog operativnog centra, DUZS – Županijskog centra 112  i Državne intervencijske postrojbe Šibenik predvođeni Milovanom Kevićem, pročelnikom Područnog ureda DUSZ i Darkom Dukićem, šibensko-kninskim županijskim vatrogasnim zapovjednikom, također su u dobrom raspoloženju prihvatili čestitara.

Noć je, istakli su, protekla uz svega nekoliko vatrogasnih intervencija,  ne računajući aktivni požar na Promini koji je do sada zahvatio površinu od 378 hektara trave i niskog raslinja. Budući da je riječ o krškom terenu, šteta, kazao je Dukić, nije velika, a gasitelji požarište drže pod nadzorom.

02. svibanj 2024 21:07