StoryEditorOCM
Šibeniknema više mukte

Parking kod robne kuće na Vidicima ponovno će se naplaćivati, evo kolike će biti cijene

Piše Šibenski.hr
3. studenog 2023. - 12:52

Sukladno Odluci o korištenju gradskih parkirališta Gradskog vijeća Grada Šibenika iz 2001. godine, parkiralište u Ulici Stjepana Radića (oko Robne kuće Vidici) razvrstano je kao javno parkiralište druge zone kojim je određeno da upravlja Gradski parking d.o.o.

Prema toj Odluci Gradski parking d.o.o. je uredio prostor oko Robne kuće Vidici te započeo s upravljanjem. Nedugo zatim, na inicijativu tadašnjih zakupaca Robne kuće Vidici postignut je dogovor prema kojem oni zakupljuju parkirališni prostor kako bi kupcima i korisnicima njihovih usluga parking bio besplatan.

Tijekom godina ugovor sa zakupcima se produljivao sve do sada, kada su zakupci trgovačkog centra odlučili da ne žele više sudjelovati u financiranju zakupa parkirališta zbog prometnog nereda koji trenutno vlada na tom prostoru, otežanim uvjetima dostave i učestalih problema s dugotrajno parkiranim automobilima.

Sukladno gore navedenoj Odluci Gradskog vijeća i uz suglasnost Gradske četvrti Vidici, Gradski parking d.o.o. će ponovno uspostaviti upravljanje prometom u mirovanju na tom prostoru.

Trenutno se provode pripremne radnje za prometno uređenje prostora, postavljanje parkirne infrastrukture te vertikalne i horizontalne signalizacije. Na javnom parkiralištu vrijediti će cijene zone 2 kao i sve pogodnosti za stanare.

01. svibanj 2024 22:44