StoryEditorOCM
Šibenikmala izlaznost

Pale su i neke utvrde: HDZ iznenađujuće loše prošao na ‘mjesnim‘ izborima u Šibeniku

Piše Ana Petrić
24. travnja 2023. - 11:54

Prema službenim rezultatima koje je objavilo Izborno povjerenstvo za jučer održane izbore za članove vijeća 16 gradskih četvrti i 29 mjesnih odbora na području grada Šibenika, od 40.042 birača, na izbore je izašlo njih 3.408, odnosno 8,51% ukupnog broja birača u gradu Šibeniku. Nevažećih listića bilo je 168 ili 4,92 % ukupnog broja listića.

Podsjetimo, kandidacijskih lista za Grad Šibenik na ovim je izborima bilo 45 od čega je na 35 kandidacijskih lista jedini izbor bio HDZ, a upravo su se njemu suprotstavile koalicijske liste grupa nezavisnih birača u gradskim četvrtima Jadrija, Meterize i Stari Grad te u mjesnim odborima Boraja, Brodarica, Jadrtovac, Perković, Raslina i Žirje. Mjesni odbor Zaton jedini nije imao HDZ-ova kandidata već je jedina kandidirana lista bila ona grupe birača koju predvodi Boris Dukić.

Prema objavljenim službenim rezultatima, HDZ je, na onim listama na kojima je imao protivnika, prevagu odnio samo u gradskim četvrtima Jadrija i Meterize te u mjesnom odboru Raslina i to - ‘‘za dlaku‘‘, dok su u Starom Gradu, Boraji, Brodarici, Jadrtovcu, Perkoviću, Zatonu te na Žirju pobjedu odnijele liste grupa birača. Mala izlaznost, izgleda, iznjedrila je velike promjene, posebice u HDZ-ovim ‘‘utvrdama‘‘ - Boraji i Perkoviću.

Najveća izlaznost zabilježena je u Jadrtovcu gdje je od 156 upisanih birača, na biračka mjesta izašlo njih 119 ili 76,28 %, a najmanju izlaznost bilježi Baldekin 3 gdje su od sveukupno upisanih 3900 birača na birališta izašla 33 ili 0,86 %. 

06. svibanj 2024 15:54