StoryEditorOCM
Šibenikna novoj lokaciji

Pacijentima sve usluge na jednom mjestu: U šibenskoj bolnici u rad puštene dvije novouređene ginekološke ambulante

Piše Šibenski.hr
9. siječnja 2023. - 10:56

U prvim danima 2023. godine u rad su puštene dvije novouređene ginekološke ambulante sa novim ultrazvučnim uređajem u sklopu odjela ginekologije i porodništva.

Ginekološke ambulante će na novoj lokaciji, u sklopu odjela gonekologije, biti funkcionalnije i učinkovitije u radu, a pacijenticama će sve usluge biti na jednom mjestu.

Novi ultrazvučni uređaj za potrebe odjela ginekologije i porodništva zamijenio je uređaj koji je star 16 godina, a novim modernim uređajem bit će omogućen kvalitetniji uvid u patologiju ploda trudnice i zdjeličnih organa žena. Također, ranijom detekcijom patološkog zbivanja, prvenstveno u pogledu fetalne ehokardiografije, poboljšat će se kvaliteta skrbi.

Novi ultrazvučni uređaj u vrijednosti 600 tisuća kuna kupljen je proračunskim sredstvima Ministarstva zdravstva za 2022. godinu te je time bolnica dobila ultrazvučni uređaj visoke klase bez financijskog opterećenja na proračun bolnice.

Kroz 2023. godinu dovršit ćemo i projektnu dokumentaciju za adaptaciju odjela ginekologije, a nakon toga će uslijediti prijeko potrebna adaptacija odjela.

08. svibanj 2024 13:51