StoryEditorOCM
Šibenikupaljen alarm

Ozbiljno stanje u šibenskoj bolnici: Intenzivna je popunjena do zadnjeg mjesta, nedostaje i medicinskih sestara

Piše Branimir Periša
19. studenog 2021. - 12:54

U petak je u šibenskoj bolnici na liječenju od COVID-19 na liječenju bilo 57 pacijenata. OB Šibenik ustrojila je tri COVID odjela, gdje je smješteno 39 bolesnika, međutim, na Jedinici intenzivnog liječenja stanje je dosta ozbiljno, ističe Kristijan Stipaničev, v.d. ravnatelja OB Šibenik.

-Tu se liječi 18 pacijenata i s time je smještaj na intenzivnom liječenju do kraja popunjen; dosegli smo limit i to nas zabrinjava. Puno je lakše s COVID odjelima, gdje raspolažemo još s 20 mjesta, a po potrebi, te ćemo kapacitete širiti, kaže ravnatelj.

Dr. Stipaničev nade polaže u očekivano smanjenje broja inficiranih. Pretjerano ga ne zabrinjava ni prekjučerašnjih više od 7 tisuća oboljelih u cijeloj zemlji, jer je prema svemu sudeći, četvrti val na vrhuncu te će brojke neko vrijeme stagnirati, potom i opadati.

U svakom slučaju, zaključio je ravnatelj, u šibenskoj bolnici spremni su i za još težu situaciju ukoliko se nekim slučajem izjalovi procjena da je ovaj val dosegao svoj maksimum. Svi su medicinari izloženi velikim naporima, medicinske sestre naročito.

-Liječnika imamo dovoljno, te ih izmjenjujemo, no sestara nedostaje kao posvuda u zemlji i treba im odati posebnu počast, kaže dr. Kristijan Stipaničev.

image
 Kristijan Stipaničev,v.d.ravnatelja šibenske bolnice
Nikša Stipaničev/Cropix
24. travanj 2024 14:41