StoryEditorOCM
ŠibenikNaslijedili Franka Vidovića

Ovo je ekipa koja je uz Tončija Restovića preuzela šibenski SDP

30. studenog 2017. - 15:45

Šibenski SDP okreće novu stranicu izborom novog vodstva gradske organizacije. Za novog predsjednika, koji će na toj dužnosti zamijeniti Franka Vidovića, izabran je odvjetnik Tonči Restović, a za potpredsjednike Ivan Rajić i Ivana Vučenović.

U novo Predsjedništvo gradske organizacije ušli su Josip Belamarić, Vladimir Braica, Gordana Cvetković, Jelena Matulović Ćaleta, Valentina Mejić i Čedomir Perković.

Novi sastav Gradskog odbora SDP-a čine Renata Basić, Ivan Bašić, Nikolina Budimir, Fabjan Bujas, Goran Bušac, Vesna Cvetković, Danijela Ćaleta, Nevenka Deljanin, Ivan Huljev, Neven Krnić, Luka Kuvač, Jelena Lovrić, Križan Marinov, Mia Matić, Ivona Perišić Rošić, Marin Roman i Joško Šupe.

Novoizabrani čelnik šibenskog SDP-a, odvjetnik po zanimanju, bivši ravnatelj NP Krka i bivši pomoćnik ministra zaštite okoliša, najavljuje veliki zaokret stranke prema članovima i simpatizerima s kojima, kaže, "moramo imati stalnu interakciju". SDP-u se više ne smije dogoditi da zanemaruje članstvo i da ga koristi samo za stajanje na štandovima, lijepljenje predizbornih plakata i glasanje na izborima. Samo u zajedničkoj raspravi o politikama SDP-a možemo doći do onoga što naši građani vide kao prioritetne probleme i potrebe, a u tradiciji je ove stranke, ističe Restović, snažna socijalna komponenta, briga za sve građane, ne samo članove SDP-a, za njihov kvalitetniji život i bolji standard. Inače, bez obzira na krizu kroz koju ljevica prolazi, nema nikakve sumnje da je SDP autentična stranka hrvatske ljevice – poručuje Restović.

Potpredsjednik GO-a Ivan Rajić, SDP-ov gradski vijećnik, očekuje nove vjetrove u šibenskom SDP-u i tvrdi da su se već pokrenuli u tom smjeru izborom novog vodstva.
– Raspoloženje članova SDP-a, ali i građana s kojima sam razgovarao ovih dana, pozitivno je, svi očekuju promjene, najprije unutar stranke, a onda i promjene politike prema gradu – kaže Rajić.

Ivana Vučenović, također potpredsjednica novog saziva GO SDP-a u Šibeniku, inače zaposlena u NP Krka kao viši unutarnji revizor, poručuje: Želim vratiti povjerenje članovima kroz transparentnost i demokratičnost u donošenju odluka, ali i simpatizerima, a to možemo ako ćemo biti dosljedni u svojim politikama.
 

26. lipanj 2024 05:35