StoryEditorOCM
Šibenikvrijedna donacija

Ovo će im smanjiti stres: najmlađi pacijenti šibenske bolnice dobili automobil kojim će ići na pretrage

Piše Šibenski.hr
11. prosinca 2023. - 12:59
Šibenskoj bolnici doniran električni automobil namijenjen najmlađim pacijentimaFacebook/Opća bolnica šibensko-kninske županije

Odjel za pedijatriju Opće bolnice šibensko-kninske dobio je automobil za male pacijente.

Radi se o donaciji električnog automobila koji će djecu hospitaliziranu na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Šibensko - kninske županije prevoziti na dijagnostičke pretrage - ako je dijete upućeno na dijagnostičku pretragu, dijete sjedne u autić, roditelj dobije daljinski upravljač i tako odlaze do svih potrebnih pretraga.

U ime humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać", predsjednik udruge Ivan Soldo uručio je Odjelu pedijatrije donaciju dječjeg električnog autića u sklopu projekta “Vozi s osmjehom - dječja radost u bolničkom okruženju”

- Da akcija ima pravo ime mogu posvjedočiti svi koji su bili na primopredaji našeg autića jer sreći i smijanju u pokusnim vožnjama nije bilo kraja.

Cilj projekta je podizanje kvalitete života djece, kao najranjivije skupine društva, u bolničkom okruženju, te humanizacija dječjih bolničkih odjela kroz nabavu dječjih električnih autića za dječje odjele u bolnicama diljem Republike Hrvatske. Autiće će djeca koristiti u procesu liječenja kako bi im se pomoglo da smanje razinu stresa koji prati odlazak na pretrage i zahvate u bolničkom okruženju- poručili su iz šibenske Opće bolnice.

Dječji autić je financiran od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“, a vrijednost donacije iznosi 1.061,78 eura.

Humanitarna udruga postoji od 2012.g., u Zagrebu. Pomaže osobama s zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje. Pružanje pomoći ogleda se u vidu osiguravanja smještaja, prehrane, sufinanciranje troškova prijevoza, psihološke i duhovne obnove, podupire pri rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka te pri nastavku školovanja.

- Od srca zahvaljujemo udruzi "fra Mladen Hrkać" na ovoj hvalevrijednoj akciji i donaciji za naše najmlađe pacijente- kazali su u Općoj bolnici šibensko-kninske županije.

 

 

02. svibanj 2024 06:48