StoryEditorOCM
ŠibenikSporazum o podršci na izborima

Ovo baš nikoga nije iznenadilo: Nezavisna lista 'Za Zaton' bivšeg 'seljaka' Dukića stala iza HDZ-ovog kandidata Željka Burića

Piše Ante Talijaš
2. svibnja 2017. - 15:52

U utorak je u Zatonu predstavljen sporazum kojim Nezavisna lista 'Za Zaton' donedavnog člana HSS-a i aktualnog predsjednika Mjesnog odbora Borisa Dukića, daje podršku kandidaturi HDZ-ovca dr. Željka Burića za gradonačelnika Šibenika na predstojećim izborima.

- Želimo da dr. Burić obnaša funkciju šibenskog gradonačelnika u još jednom mandatu, iz razloga što smo izuzetno zadovoljni sa suradnjom našem Mjesnog odora i šibenske gradske vlasti u protekle četiri godine. U tom razdoblju, dosta je toga napravljeno, a u tijeku su i novi projekti za Zaton. To je u prvom redu projekt izgradnje kanalizacijsko sustava, potom realizacije projekta mrtvačnice i kapelice na mjesnom groblju. Ujedno, uz pomoć gradske vlasti u tijeku je i rješavanje pitanje cjelodnevnog boravka u dječjem vrtiću, odnosno njegova proširenja – kazao je Boris Dukić.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić ocijenio je izvanrednom dosadašnju suradnju s Mjesnim odborom Zatona i njegovim predsjednikom Dukićem te najavio kako će u idućem četverogodišnjem mandatu da suradnja biti još bolja i uspješnija.

- Mi u gradskoj vlasti i do sada smo percipirali administrativnu zonu grada kao jedinstveno područje sa specifičnostima svakog naselja. Što se tiče Zatona, pred nama je rješavanje problema svih problema za njegove mještana, a to je realizacija izgradnja prijeko potrebnog kanalizacijskog sustava. Taj projekt financirat će se po istom modelu, kako se isfinancirao istočni krak šibenskog kanalizacijskog kolektora. Tu je i problem sportske dvorane u Zatonu koja će ući pod skrb Javne ustanove 'Sportski objekti'. Ujedno, u suradnji s 'Hrvatskim cestama' u tijeku je izrada projektne dokumentacije za spoj ceste iza Zatona na Jadransku magistalu, kojim će se dobiti kvaliteno izlazište – kazao je Željko Burić.



 

05. svibanj 2024 11:17