StoryEditorOCM
ŠibenikPoziv na novogodišnje kupanje

Ove godine iz Šibenika će upozoriti na goruće ekološke probleme; Organizatori se nadaju rušenju rekorda

Piše Šibenski.hr
19. prosinca 2018. - 11:45

Sedmu godinu za redom JK Val u suradnji sa Gradom Šibenikom i TZ Šibenik organizira novogodišnje kupanje na plaži Banj, u cilju promocije grada Šibenika. Ove godine glavna tema novogodišnjeg kupanja je zaštita okoliša.

- Globalno zatopljenje i zagađenje mora plastikom svjetski je problem, a da bismo upozorili na to, postavit ćemo instalaciju oko koje ce se naši kupaći kupati. Sante leda s polarnim medvjedom i pingvinima okruženim plastičnim otpadom među kojim pliva planeta Zemlja – bit će poruka svijetu na alarmantno stanje. Cijelu iduću godinu JK Val i Grad Šibenik posvećuju zaštiti okoliša te će se istom temom baviti i na Svjetskom prvenstvu u jedrenju po ORC u, koje JK Val organizira u proljeće 2019. u Šibeniku – poručuju iz Vala.

Instalaciju i kupanje organizira JK Val Šibenik u suradnji s Gradom Šibenikom, Turističkom zajednicom Grada Šibenika, Zelenim gradom, projektom Zlarin otok bez plastike, šibenskom Gimnazijom, medijski pokrovitelj akcije je Radio Šibenik, a autor koncepta Zoran Lučić Luca.

Novogodišnje kupanje na šibenskoj plaži Banj dogodit će se 1. siječnja 2019. u 12 sati. Organizatori se nadaju da će ovoga puta biti srušen rekord od 22 kupača, koliko ih se kupalo prvog dana 2016. godine.

19. travanj 2024 05:06