StoryEditorOCM
ŠibenikMarko Sarađen

Ovaj izvođač dobio je pun šešir pohvala za radove na Zvonimirovoj ulici; U superlativima se govori o još jednom ‘čovjeku iz sjene‘

Piše Branimir Periša
5. svibnja 2020. - 13:11

Pun šešir pohvala šibenske gradske uprave i „Vodovoda“ zbog kvalitetno izvedene rekonstrukcije Zvonimirove ulice u posljednjih sedam mjeseci sakupio je Marko Sarađen, direktor istoimene građevinske tvrtke koja je s vremenom postala 'kućnim' izvođačem na području Šibenika i županije.

Operativci iz „Sarađen d.o.o.“ pokazali su da mogu uspješno odgovoriti i najsloženijim projektnim zahtjevima, a k tome još i završiti posao mjesec dana prije ugovorenog roka, kao u Zvonimirovoj, kralježnici gradskog prometa na kojoj se bez prestanka radilo za vrijeme opće karantene, uostalom kao na svim poslovima vezanim uz projekt Aglomeracije Šibenik i uređenje Poljane.

Kako se sam izrazio, Marko Sarađen je na zajedničkoj presici gradske uprave i „Vodovoda“ u povodu otvaranja Zvonimirove ovih dana, „dobio pravo na dvije-tri minute iznošenja vlastitih emocija“ povezanih s ulicom čija je rekonstrukcija bila izazov za sve sudionike.

-Kada smo sredinom rujna otvarali radove u Zvonimirovoj, osjećao sam veći pritisak od uobičajenog, priznao je Sarađen. Znali su da ih očekuje složen posao, pun tegoba, zajedno s partnerima, Gradom Šibenikom i „Vodovodom“ kao naručiteljem, no i to smo savladali, dodao je.

-Održavali smo višekratno dnevne sastanke, konzultirali se kada je god trebalo i usuđujem se kazati da smo u Zvonimirovoj napravili vrlo dobar posao, kazao je Sarađen na konferenciji za novinare.

Njegovi građevinari i strojevi položili su pod ulicu oko 1200 metara glavnog kolektorskog voda, 1300 metara vodovoda sa svim priključcima, zatim plinovod, DTK mrežu za video nadzor, rekonstruirali nogostupe i ugradili podzemne kontejnere za otpad. Od Doma zdravlja do čvora Meterize izmijenili su cjelokupnu javnu rasvjetu, iznio je Sarađen.

Zahvalio je Šibenčanima na strpljivosti, potom svojim zaposlenicima koji su se iskazali susretljivošću prema građanima u gotovo nemogućim uvjetima kretanja Zvonimirovom u punom radnom zamahu. Čak su stariji svijet i vrtićku djecu pažljivo, na rukama nosili između strojeva i raskopanih dijelova ulice, a da u tome slalomu nitko nije doživio ni najmanju ozljedu.

Uzorno izvedeno uređenje Zvonimirove dalo je Sarađenovoj tvrtki placet da u poslovima infrastrukturnog opremanja i uređenja šibenskih ulica nastavi i u daljnjim etapama, napomeno je vlasnik najveće građevinske tvrtke u dvije županije, šibensko-kninskoj i zadarskoj.

U superlativima je Sarađen na kraju progovorio riječ-dvije i o ekipi „Vodovoda“ na čelu s inž. Željkom Štrkaljem, „čovjekom iz sjene“ koji zna napamet svaki centimetar nove, 80 kilometarske trase vodovoda i odvodnje i svaki dan obilazi većinu od svoje 32 ekipe na terenu.

-Jako sam zahvalan inž. Štrkalju, jer sam i sam operativac. Kada treba, on je edukator, psiholog ili nepopustljiv voditelj radova, kazao je Marko Sarađen i na kraju poručio da će projekt Aglomeracije Šibenik, sada na polovici puta, biti uspješno okončan krajem naredne godine.

25. travanj 2024 12:18