StoryEditor
Šibeniku potkrovlju zgrade

Otvorene preuređene prostorije Županijskog suda: radovi su koštali 20 milijuna kuna, pogledajte kako nakon obnove izgleda prostor od 1300 kvadrata

Piše ŠIBENSKI.HR
10. svibnja 2021. - 14:49

Projektom vrijednim 20 milijuna kuna u Šibeniku je obnovljeno i uređeno oko 1300 kvadrata u potkrovlju zgrade suda. Grad Šibenik sudjelovao je u projektu sufinanciranjem u iznosu od 2,5 milijuna kuna.

Nove prostorije Županijskog suda u Šibeniku svečano su u ponedjeljak otvorene u nazočnosti ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenice.Otvorenju su nazočili gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa te čelnici pravosudnih tijelapredvođeni predsjednicom Županijskog suda Nives Nikolac.

- Ovim projektom osigurali smo kvalitetne prostore za rad nekoliko pravosudnih tijela koja djeluju u Šibeniku. Želim im uspješan rad u novim prostorima, a Ministarstvo će nastaviti s ulaganjem u ovaj objekt, koji je ujedno i kulturno dobro 19. stoljeća, osiguranjem pristupa za osobe s invaliditetom te povećanjem sigurnosti vatrodojavnog sustava - kazao je ministar Malenica.

Predsjednica Županijskog suda Nives Nikolac kazala je kako je u sklopu projekta uređeno 35 radnih kabineta te je u velikoj mjeri riješen rad šibenskih pravosudnih tijela.

- Riješeno je pitanje neadekvatnog radnog prostora službenika i sudaca Prekršajnog odjela, a uređena je raspravna dvorana za njihove potrebe. Također zgrada suda je dobila lift radi lakšeg kretanja slabo pokretljivih osoba i osoba s invaliditetom, a u planu je i izgradnja pokretne rampe na bočnom ulazu zgrade - poručila je Nikolac.

- Svjesni problematike nedostatka prostornih uvjeta za kvalitetan rad pravosudnih tijela u Šibeniku prihvatili smo sufinanciranje obnove potkrovlja ove vrijedne zgrade i danas smo zaista zadovoljni viđenim. Suradnja s resornim ministarstvom uspostavljena je i kroz potrebu jačanja Trgovačkog suda u Šibeniku s obzirom na porast gospodarske aktivnosti na našem području - istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

item - id = 1097678
related id = 0 -> 1146730
related id = 1 -> 1146620
28. studeni 2021 13:12