StoryEditor
ŠibenikHP o planovima u Šibeniku

Otvaramo novi poštanski ured u centru grada, u Zvonimirovoj ulici; Zgradu Stare pošte nećemo prodavati

Piše Šibenski.hr
16. veljače 2018. - 14:16

Hrvatska pošta je u petak na adrese šibenskih redakcija poslala priopćenje u kojem izvješatava o svom poslovanju na području Šibenika. Priopćenje Hrvatskih pošta prenosimo u cjelosti:

Danas Šibenik i okolica imaju 68 poštara i 45 operatera u poštanskim uredima, na dostavi se uz mopede i dostavna vozila koristi i pet električnih bicikala, a dnevno se u prosjeku u šibenska kućanstva uruči oko 25 tisuća pošiljaka – što pisama, što paketa. Prigovori na usluge iznimno su rijetki te se, ako ih i bude, vrlo brzo rješavaju.

Upravo uz pomoć Ureda gradonačelnika s ponosom možemo objaviti da se ove godine selimo u novi poštanski ured, koji će biti u Ulici kralja Zvonimira 42. U novom poštanskom uredu površine 80 četvornih metara građanima će biti na raspolaganju dva univerzalna šaltera te izdvojeni financijski kutak za usluge čije korištenje zahtijeva privatnost. Pristup novom poštanskom uredu bit će prilagođen osobama s invaliditetom. U novouređenom prostoru pružat će se širok spektar poštanskih, financijskih i maloprodajnih usluga, kao i svih ostalih usluga koje korisnici mogu obaviti u Hrvatskoj pošti.

U Hrvatskoj pošti logistika je iznimno važan pojam. Ona je građanima možda manje zanimljiva jer im se na prvi pogled ne čini toliko važna, no s njom je povezana velika investicija koja je u planu u idućem razdoblju. Riječ je o preseljenju logističkog centra Hrvatske pošte na lokaciju na Bilicama, na zemljište u vlasništvu Hrvatske pošte. U sklopu poslovnog objekta za koji je već napravljeno idejno rješenje te se planira izvođenje radova iduće godine nalazit će se uredski prostori, prostor iz kojeg će svakodnevno izlaziti na dostavu dvadesetak poštara, logistički centar Hpekspresa i poštanski ured. Lokacija na Bilicama idealna je za potrebe Hrvatske pošte i omogućit će bržu i kvalitetniju dostavu pošiljaka građanima Šibenika.

Budući da grad Šibenik krije u svojoj jezgri ozbiljne povijesne priče, tako obiluje i vrijednim nekretninama. Upravo je jedna od njih, u Ulici Vladimira Nazora, u prošlosti bila ponuđena na prodaju jer se u njoj u skladu s današnjim standardima više nisu mogli obavljati poštanski poslovi. Također, oko nje nema prostora za manevriranje s velikim dostavnim vozilima. Danas znamo da će Hrvatska pošta aktivirati ovu nekretninu, ali u najboljem svjetlu. Tek kada se potvrde planovi s vlasnikom, o tome ćemo moći reći nešto više. No sigurno je da ćemo prvo razmotriti situaciju i sa šibenskim gradonačelnikom Burićem i njegovim stručnim timom, a nekretnina se neće prodati.

Sve navedeno dio je Razvojne strategije Pošta2022. Prošle je godine Hrvatska pošta pokrenula vrijedne investicijske cikluse, a koji se tiču upravo temeljnog poslovanja. Ulaže se u kvalitetnije sustave za sortiranje pošiljaka, optimalno korištenje svih resursa i ubrzanje svih procesa. I ove godine nastavljamo s ulaganjima. Osim novog sortirnog centra koji se gradi na ulazu u Veliku Goricu, ulažemo i u ostalim gradovima. Drago nam je što je i Šibenik na toj karti i sigurni smo da ćemo uz dobru suradnju s gradskim vlastima, ali i uz povjerenje građana, nastaviti ispunjavati svoju misiju – biti građanima na usluzi.

Izdvojeno

30. rujan 2020 09:07