StoryEditorOCM
ŠibenikNavodnjavanje Donjeg polja

Otkrivamo kako teku radovi na jednom od najvećih zahvata u Šibensko- kninskoj županiji: Sve bi trebalo biti gotovo početkom 2023.

Piše šibenski.hr
22. srpnja 2022. - 11:00

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić, u društvu suradnika, voditelja projekta  Marinka Galiota i predstavnika izvođača radova tvrtki Sarađen d.o.o. i Vodotehnika d.d. obišao je gradilište na Jadrtovcu gdje su u punom jeku radovi na izgradnji Sustava navodnjavanja Donje polje - Jadrtovac  kojim će se osigurati voda na više od 300 hektara površine za uzgoj maslina i vinove loze.

Tom je prilikom župan na terenu informiran o detaljima provedbe jednog od najvećih zahvata koji se provode u Šibensko-kninskoj županiji. Projekt obuhvaća izgradnju 13 tisuća metara dugog cjevovoda, izgradnju dvije akumulacije (Škevine kapaciteta 205.000 m3 i Stražnice 82.000 m3) i pripadajuće crpne stanice te pregrada i crpne stanice na izvoru Ribnik.

image

Marko Jelić, šibensko-kninski župan

Župan Marko Jelić izrazio je veliko zadovoljstvo viđenim stanjem na terenu i činjenicom da se radovi odvijaju predviđenim tempom, a njihov završetak očekuje se u prvom tromjesečju 2023. godine.

Područje obuhvata projekta Donje polje - Jadrtovac površine je 308,5 hektara, a na njemu je  zasađeno 1,2 milijuna trsova vinove loze i šest tisuća stabala maslina. Radi se o poljoprivrednom zemljištu u zakupu na 50 godina, a zakupnici su ekološki proizvođači.

image

Radovi na navodnjavanju Donjeg polja

Projekt navodnjavanja Donjeg polja u Jadrtovcu vrijedan 80,4 milijuna kuna  u potpunosti je financiran sredstvima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, Mjera 4.3.1.i

26. travanj 2024 19:53