StoryEditorOCM
Šibenikipak im sinulo

Organizatori šibenskih maškara odustali od sulude ideje: zabave u podzemnoj garaži na Poljani ipak neće biti

Piše Ana Petrić
2. veljače 2024. - 13:33

Jučer je u javnost plasirana vijest kako će, nakon višegodišnje pauze uzrokovane pandemijom i prošlogodišnjih skromnih maškara na Poljani u organizaciji gradskih predškolskih ustanova ‘Šibenska maslina‘ i ‘Smilje‘, maškarane povorke u Šibeniku ove godine ipak biti. I nije trebalo puno, a da se građani zgroze na organizaciju ovogodišnjeg šibenskog karnevala, obzirom da je njegov vrhunac najavljen ispod Poljane u podzemnoj garaži na -3 etaži.

- Ovogodišnji Šibenski karneval održat će se na pokladni utorak, 13. veljače 2024. godine, u organizaciji Turističke zajednice Grada Šibenika te u suradnji s dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, udrugama, klubovima i gradskim ustanovama, a pod pokroviteljstvom Grada Šibenika. Okupljanje građana i prijavljenih grupa predviđeno je kod sportske dvorane na Baldekinu na pokladni utorak u 15 sati, kada će biti i formirana tradicionalna maškarana povorka koja će krenuti prema Poljani. Od 17 sati organizirat će se veliki karnevalski party ispod Poljane u podzemnoj garaži na -3 etaži. Cijeli program će se prenositi putem livestreama na službenim stranicama i društvenim mrežama TZ grada Šibenika, na kojima će biti izložene i fotografije karnevala za koje će se moći glasati prilikom izbora najbolje maske – stoji na službenim stranicama Grada Šibenika.

Društvene mreže preplavili su negativni komentari, mahom roditelja, kojima je ideja o održavanju maškarane zabave ispod zemlje, u najmanju ruku, suluda. Jel‘ ovo šala?; Čija je ideja djecu i ljude smistiti u garažu među ispušne plinove?; Je li ovo moguće?; Party u garaži di nema kisika još pogotovo pod maskama, šta je to?; ‘Bilo bi dobro i krnju spaliti doli‘; ‘Ja se stvarno nadam da je ovo samo šala‘  – samo su neki od komentara ogorčenih građana kojima ideja o zabavi pod maskama u podzemnoj garaži, nikako ne sjeda.

No, čini se kako sam program ipak nije bio dovoljno dobro iskomuniciran u javnosti, budući da na reklamnom plakatu piše kako će se zabava od 17 sati održati na tri lokacije za različite uzraste. Tako će na Poljani biti DJ i animatori za najmlađe, zabava na -3 etaži podzemne garaže uz DJ-a i animatore namijenjena je za odrasle, a na Trgu ispred kazališta organizirana je plesna zabava za sve uzraste.

Pojašnjenje cijele situacije zatražili smo od Željka Keke Kolopera, a koji, u ovom slučaju, stoji ispred organizacijskog tima ovogodišnjeg karnevala u Šibeniku.

- Zabava na -3 etaži podzemne garaže na Poljani je otpala, a iz razloga što je cijeli program bio nedovoljno, odnosno prebrzo iskomuniciran. Dakle, ta nam je lokacija zapravo bila samo rezervna ‘štacija‘ u slučaju kiše i ružnog vremena, a u krajnjoj liniji nije ni bila namijenjena za najmanje, već za nešto starije uzraste. Glavna događanja bit će na Poljani i na Trgu ispred kazališta jer pratimo vremensku prognozu i kiše ne bi trebalo biti. Žalim zbog šuma u komunikaciji jer su reakcije roditelja takve kakve jesu, a sve jer je to bila prva informacija bez nekog dodatnog objašnjenja da je to zapravo samo ‘back up‘ plan. Želim naglasiti da se zapravo, nakon što su ‘Arlekin‘ i ‘Društvo naša djeca‘ prestali sa radom, sada formira tim, karnevalski odbor od 15-20 mladih ljudi, većinom iz prosvjete, koji su voljni raditi na tome, na budućim organizacijama maškara, možda i kakve su nekoć bile, ali sa današnjim mogućnostima - objašnjava Keke, dodavši kako koordinira novi tim mladih ljudi te kako zajedno komuniciraju i sa prijašnjim organizatorima, a u svrhu unaprjeđenja šibenskih maškara.

image
Nikša Stipaničev/Cropix
28. travanj 2024 06:05